برخی کارشناسان معتقدند که کپک نان به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند و در درمان عفونت‌های مفصلی موثر است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از اسپوتنیک؛ اگر نان در بسته بندی و در محیط گرم و مرطوب و یا در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرد، باعث تشکیل یک لایه قارچ آبی رنگ به نام پنیسیلیوم یا کپک می‌شود که بر طعم و بوی نان تأثیر می‌گذارد.

«الکساندر فلمینگ» نخستین کسی بود که به اهمیت و فواید کپک نان پی برد و متوجه از بین رفتن باکتری‌های هوا توسط قارچ پنیسیلیوم شد.

فلمینگ تحقیق در مورد این نوع قارچ‌ها را آغاز کرد و دریافت که این مواد ناشی از پوسیدگی غذا‌هاست و از اینجا پنی سیلین را اختراع کرد. البته فراعنه قبلاً کپک نان را روی زخم می‌گذاشتند و سپس آن را برای جلوگیری از عفونت به مدت چند روز به یک تکه پارچه می‌بستند.

آن‌ها می‌دانستند که هر چه درصد کپک نان بیشتر باشد، تاثیر بیشتری در سرعت ترمیم و جلوگیری از عوارض زخم دارد. فلمینگ پس از ۵ هزار سال متوجه شد که دلیل این امر وجود آنتی بیوتیک در کپک نان است.

پنی سیلین دارویی مهم که از کپک نان تولید می شود

پنی سیلین از کپک نان استخراج می‌شود و یک آنتی بیوتیک معروف است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند دیفتری، سل، ذات الریه و همچنین سیفلیس به کار می‌رود. 

فواید نان کپک زده برای سلامتی

درمان مشکلات گوارشی با کپک نان

کپک نان به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند و قاتل باکتری به شمار می‌رود، بنابراین به دلیل توانایی از بین بردن میکروب‌ها در درمان بسیاری از عفونت‌های باکتریایی مفید است. کپک نان، در ساخت بسیاری از پنیر‌ها مانند پنیر آبی و پنیر روکفورت استفاده می‌شود.

درمان عفونت های مفصلی با کپک نان

کپک نان در درمان عفونت‌های مفصلی و استخوانی تأثیر زیادی دارد و در تهیه مخمر استفاده می‌شود که به عنوان کاتالیزور در بسیاری از محصولات پخته شده و شیرینی جات به شمار می‌رود.

هنگام خوردن نان کپک زده به این نکات توجه کنید:

- اطمینان حاصل کنید که نان حاوی قارچ‌های مضر دیگری نباشد تا به جای منفعت، به شما آسیبی نرسد.

- اطمینان حاصل کنید که به ماده پنی سیلین موجود در کپک حساسیت ندارید.

لازم به ذکر است؛ نان کپک‌زده مضراتی هم دارد و مخاطبان باید به این نکته هم توجه داشته باشند و از مصرف خودسرانه آن پرهیز کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: کپک نان ، نان ، سلامتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
آخه کدوم حرفتونو قبول کنیم؟ توی یک مقاله دیگه توی همین سایت زدین کپک نان سمی و سرطان زاست !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
همین کم بود نان کپک زده بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۲۳:۴۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
داداشها سلام مگه نگرفتین چی شد کپک سبز یا همون آبی رنگ خوبه کپک سیاه رنگ بیماری زا است چقدر میپیچونین مطلب رو.
Iran (Islamic Republic of)
هومن
۱۵:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
سلام بلاخره کپک نان برای سلامتی ضرر دارد یانه
Iran (Islamic Republic of)
پرویز
۱۱:۲۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
ما بلاخره نفهمیدیم کپک نان خوبه یا بد؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۰۲ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
همین کافیه نانوایا بخونن از فردا نونا رو نگه میدارن کپک بزنه گرونتر ابنجا ایرانه .ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
نان کپک زده سرطان زاست و سرطان کبد ایجاد میکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
بخورید چاره ای نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
نان نخورید چه کپک زده چه بدون کپک، همه ی نان ها از آرد کاملا سفید تهیه میشه که مضره و تمام سبوس اونو گرفتن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
کپک نان سرطان زاست
Iran (Islamic Republic of)
Bm1
۰۹:۱۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
آخرش برای گوارش خوبه یا بد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
والله دیگه خل شدیم نمیونیم چی خوبه چی بده .شیطونه میگه همه چی بخورمااااااا ،آخر میمیریم دبگه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
فشار اقتصادی زیاد شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
جالبه!!!تیتر این خبر فواید کپک برای سلامتی و مشکلات گوارشیه... در انتهای متن این خبر یه تیتر دیگه وجود داره با عنوان مضرات کپک برای گوارش...!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
تا دیروز که سرطان زا بود
۱۲
آخرین اخبار