طبق گزارش سالانه «ارزیابی امنیت منطقه‌ای آسیا-اقیانوسیه» با تیره شدن چشم‌انداز امنیتی، کشور‌های آسیایی خرید سلاح و تحقیقات نظامی را افزایش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - هزینه‌کرد برای تسلیحات و تحقیقات نظامی در میان برخی کشور‌های آسیایی به‌طور چشمگیری در حال افزایش است؛ این کشور‌ها در واکنش به چشم‌انداز امنیتی تیره‌تر، در حالی‌که تلاش می‌کنند صنایع دفاعی داخلی خود را تقویت کنند، به توسعه همکاری‌های صنعتی خارجی روی آورده‌اند. این موضوع در مطالعه جدیدی که منتشر شده، مورد تأکید قرار گرفته است.

طبق گزارش سالانه «ارزیابی امنیت منطقه‌ای آسیا-اقیانوسیه» که روز چهارشنبه توسط مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) مستقر در لندن منتشر شد، کمک‌های صنعتی خارجی همچنان حیاتی است، حتی اگر کشور‌های منطقه در نهایت به دنبال خودکفایی باشند.

این گزارش با اشاره به خبرنامه «رویترز تریف واچ»، یادآور شد: «درگیری‌های اخیر در اوکراین و خاورمیانه، به‌همراه رقابت تشدیدشده استراتژیک میان ایالات متحده و چین و وخامت اوضاع امنیتی در آسیا-اقیانوسیه، ممکن است باعث افزایش همکاری‌های صنعتی دفاعی شود.»

این گزارش ادامه داد: «پویایی‌های رقابتی امنیتی در نقاط داغ و ناآرام، نیاز به توسعه توانمندی‌های نظامی را برای مقابله با این تهدید‌ها افزایش می‌دهد.»

طبق این ارزیابی، هزینه‌کرد برای خرید تجهیزات دفاعی و تحقیق و توسعه دفاعی در میان کشور‌های کلیدی آسیای جنوب شرقی (اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام) بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، ۲.۷ میلیارد دلار افزایش یافته و به ۱۰.۵ میلیارد دلار رسیده است.

این افزایش در حالی رخ داده که این کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ به‌طور متوسط ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به دفاع اختصاص داده‌اند؛ رقمی که در دهه گذشته نسبتاً ثابت مانده است.

این مطالعه، که درست پیش از نشست سالانه گفتگوی دفاعی «شانگری-لا» در سنگاپور منتشر شد، همچنین اشاره کرده است که کشور‌های آسیا-اقیانوسیه هنوز برای تأمین بیشتر تسلیحات و تجهیزات کلیدی خود به واردات وابسته هستند.

این اقلام شامل زیردریایی‌ها، هواپیما‌های جنگی، پهپادها، موشک‌ها و تجهیزات پیشرفته الکترونیکی برای رصد و گردآوری اطلاعات است.

این نشست غیررسمی که در سنگاپور برگزار می‌شود و مقامات نظامی و دفاعی سراسر جهان در آن حضور دارند، انتظار می‌رود تحت تأثیر تداوم جنگ اوکراین، سیاست‌های امنیتی دوره ترامپ و تنش‌های منطقه‌ای بر سر تایوان و آب‌های مورد مناقشه دریای جنوبی چین قرار داشته باشد.

این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی روزبه‌روز فعال‌تر شده‌اند و در حال یافتن جایگاه‌های جدیدی در منطقه هستند؛ هرچند که شرکت‌های اروپایی نیز حضور پررنگ و رو به گسترشی در این عرصه دارند، از طریق انتقال فناوری، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و توافق‌های مونتاژ تحت لیسانس.

به‌ویژه امارات اکنون با شبکه‌ای متنوع از همکاران مانند غول تسلیحاتی چین (NORINCO) و رقیب هندی آن یعنی «هندوستان ایروناتیکس» همکاری می‌کند.

با این حال، این مطالعه تأکید کرد که همکاری‌های مشترک همواره آسان نیست؛ به‌عنوان مثال، همکاری دو دهه‌ای هند و روسیه برای تولید موشک ضدکشتی مافوق صوت «براهموس» درس‌های مهمی به همراه داشته است.

با وجود این‌که این موشک خطرناک در هند عملیاتی شده، صادرات آن به دلیل نبود راهبرد مشخص با مشکل مواجه بوده است و نخستین محموله صادراتی آن برای فیلیپین تنها در سال ۲۰۲۴ آغاز شده است.

در این گزارش همچنین هشدار داده شد که روابط نزدیک‌تر روسیه و چین ممکن است توسعه این موشک را پیچیده‌تر کند، به‌ویژه اگر مسکو تصمیم بگیرد به همکاری با پکن اولویت دهد و نسخه مافوق صوت این موشک را با چین توسعه دهد.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار