رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هشدار داد که حداقل ۴۵ درصد از بیماری‌های شدید گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - کامران باقری لنکرانی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی سلامت گوارش (با شعار امسال "تغذیه برای شکفتن") هشدار داد که حداقل ۴۵ درصد از بیماری‌های شدید گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب است لذا با تغذیه مناسب می‌توان از بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کرد. 

او رفلاکس، برخی سرطان‌ها و بیماری کبد چرب را از جمله بیماری‌های مرتبط با تغذیه نامناسب دانست و بر اهمیت "هوشمندانه تغذیه کردن" تاکید کرد.

باقری لنکرانی چاقی را عامل خطر برای تمام سرطان‌های گوارشی خواند و مصرف بیشتر فیبر، سبزیجات و میوه‌ها را توصیه کرد و همچنین بازگشت به غذای اصیل ایرانی، مصرف غذا‌های کم‌چرب و آب‌پز و استفاده از روغن‌های غنی از امگا ۳ را توصیه و از مصرف غذا‌های کبابی سوخته و الکل (حتی به مقدار کم) به دلیل سرطان‌زایی هشدار داد.

به گفته باقری لنکرانی، ۹۰ درصد سرطان‌های گوارشی با بهبود سبک زندگی و تغذیه قابل پیشگیری است.

او با اشاره به اینکه سرطان معده، پستان و روده بزرگ از کشنده‌ترین سرطان‌ها در ایران هستند و دو مورد از آنها گوارشی هستند، بر لزوم نگاه پیشگیرانه تاکید کرد.

رئیس مرکز تحقیقات، وضعیت فارس را مشابه میانگین کشوری دانست و از شیوع کبد چرب در یک سوم افراد بالغ فارس ابراز نگرانی کرد.

او، سرطان روده بزرگ و معده را شایع‌ترین سرطان‌های گوارشی در فارس عنوان کرد و غربالگری، دفع خون از مدفوع، سابقه خانوادگی سرطان و درد شکم را از علائم هشداردهنده نام برد.

باقری لنکرانی همچنین کاهش ابتلا به سرطان معده در کشور را به بهبود بهداشت عمومی و کاهش شیوع هلیکوباکتر پیوند داد و چاقی، مصرف غذا‌های شور و فرآوری شده را از عوامل افزایش خطر این بیماری دانست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.