
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیده معصومه مرتضوی - علی کاووسی گفت: در طول سال کارشناسان این اداره کل، نظارت مستمر بر محصولات خام دامی اعم از نظارت بر قصابی ها، مرغ فروشیها، جگرکیها و رستورانها و سایر مکانهایی که این محصولات را عرضه میکنند انجام میدهند.
او همچنین در خصوص واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین نیز گفت: واکسیناسیون دامها علیه بیماریها به صورت مداوم انجام میشود و استان گلستان عاری از هر گونه بیماری است.
او افزود:بازرسان و کارشناسان دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها به ویژه در محل کشتارگاههای دامی (ثابت و سیار)، دامهای کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی کرده و سلامت دامها را تایید میکنند.
علی کاووسی با بیان اینکه شهرداریها مکانهای عرضه و ذبح دام را اعلام میکنند افزود: جرجان ۱۵، سرخط توشن، سر خط زنگیان و در مسیر جاده آق قلا، مکان ذبح دام در گرگان خواهند بود.
او به مردم توصیه کرد: دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری و کشتار دام را در کشتارگاههای تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهند.
علی کاووسی افزود: مردم باید از خرید دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری کنند و اگر دامها دارای مخاط زرد رنگ یعنی سفیدی چشم زرد باشند باید از خرید آنها صرف نظر شود.
علی کاووسی با بیان اینکه شهروندان حتما از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنند افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند.
وی افزود: از خرید دامهای ژولیده، لنگ و با بدن زخم باید خودداری شود.
مدیر کل دامپزشکی گلستان ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی مانند جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
او گفت: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری است ذبح و مصرف نکنند و از محلهایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام مینمایند گوشت خریداری نکنید.
کاووسی بیان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستان تماس حاصل فرمایید.