
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - کارشناسان معتقدند که کلسترول بالای LDL میتواند ژنتیکی باشد، اما سبک زندگی و عادات غذایی در آن نقش دارند.
آنها همچنین توضیح میدهند که غذاهای گیاهی، به ویژه غذاهای غنی از فیبر محلول، چربیهای سالم و آنتیاکسیدانها، میتوانند به طور طبیعی به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کنند.
۱. بادام
بادام حاوی چربیهای سالم، فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی است و گفته میشود که کلسترول بد و به طور کلی کلسترول را کاهش میدهد، زیرا سرشار از آنتیاکسیدان است.
بادام همچنین به مبارزه با التهاب در بدن کمک میکنند، زیرا فیبر آن در دستگاه گوارش به کلسترول متصل میشود و به حذف آن از بدن کمک میکند و مستقیماً جذب کلسترول را در جریان خون کاهش میدهد.
همچنین سرشار از ویتامین E بوده که از اکسیداسیون کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که یک گام کلیدی در تشکیل پلاک در شریانها است، جلوگیری میکند.
۲. جو دوسر
جو دوسر یکی از بهترین غذاهای طبیعی برای کاهش کلسترول بد است. این ماده غذایی حاوی یک فیبر محلول منحصربهفرد به نام بتا گلوکان است که مادهای ژل مانند در روده تشکیل میدهد که به کلسترول و اسیدهای صفراوی متصل میشود و به حذف آنها از بدن کمک میکند.
این فرآیند سطح کلسترول LDL مضر را بدون کاهش سطح کلسترول HDL خوب کاهش میدهد.
جو دوسر همچنین التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد، عملکرد رگهای خونی را بهبود میبخشد و در صورت ترکیب با یک رژیم غذایی سالم، فشار خون را کاهش میدهد.
۳. حبوبات
حبوباتی مانند عدس، لوبیا، نخود و نخود فرنگی گزینههای بسیار خوبی برای کاهش طبیعی کلسترول بد هستند. آنها سرشار از فیبر محلول، پروتئین گیاهی و مواد مغذی مفید برای قلب بوده و گزینهای ایدهآل برای رژیمهای غذایی کنترلکننده کلسترول به شمار میروند.
یک متاآنالیز منتشر شده در مجله انجمن پزشکی کانادا نشان داد که خوردن یک فنجان حبوبات روزانه سطح کلسترول بد را در عرض چند هفته حدود ۵٪ کاهش میدهد.
انجمن قلب آمریکا تأکید میکند که گنجاندن لوبیا در یک رژیم غذایی سالم برای قلب به کاهش سطح کلسترول خون، که یکی از علل اصلی بیماری قلبی است، کمک میکند.
تحقیقات نشان میدهد که خوردن حدود ۴۰۰ گرم حبوبات در هفته (حدود یک و نیم فنجان) فواید قلبی عروقی بهینهای را فراهم میکند.
۴. آووکادو
آووکادو به کاهش کلسترول بد کمک میکند و در عین حال سلامت کلی قلب را بهبود میبخشد. آووکادو یکی از معدود میوههایی است که سرشار از چربیهای تک غیراشباع سالم برای قلب، فیبر و آنتیاکسیدانها است که همه آنها با هم برای پشتیبانی از سطح کلسترول بهینه کار میکنند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد نیز نشان داد که مصرف یک آووکادو در روز به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را در افراد دارای اضافه وزن کاهش میدهد.
۵. انواع توت
شکی نیست که انواع توت برای کاهش طبیعی کلسترول بد عالی هستند. آنها سرشار از فیبر محلول، آنتیاکسیدانها و پلیفنولها هستند که همگی از سلامت قلب و کاهش سطح کلسترول بد پشتیبانی میکنند.
بلوبری، انواع توت قرمز و توت فرنگی حاوی آنتوسیانین هستند که از اکسیداسیون کلسترول LDL جلوگیری کرده و التهاب در رگهای خونی را کاهش میدهند.
مطالعهای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که خوردن روزانه انواع توتها به طور قابل توجهی سطح کلسترول LDL را کاهش داده و سطح کلسترول HDL را بهبود میبخشد.
شایان ذکر است که سطح بالای کلسترول LDL در شریانها خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد و به طور قابل توجهی بر سلامت انسان تأثیر میگذارد و تهدیدی برای زندگی محسوب میشود.
منبع: Times of India