
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی - فرزاد زندی ااظهار کرد: در این مدت ۸۴ فقره پرونده تخلفات شکار و صید در استان تشکیل و ۶ سلاح مجاز، یک سلاح غیرمجاز و حدود ۲۰۰ فقره ادوات و وسایل شکار و صید از متخلفان کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: در سه ماه گذشته ۱۵۰ مورد صید غیرمجاز آبزیان، ۲۸ مورد زنده گیری و شکار غیرمجاز پرندگان و ۲۵ مورد زنده گیری و شکار غیرمجاز پستانداران توسط یگان حفاظت محیط زیست استان شناسایی و ثبت شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: ۵۵ مورد نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده هم در مدت یاد شده توسط محیط بانان استان کشف شد.
زندی به وظایف یگان حفاظت محیط زیست استان اشاره کرد و یادآور شد: راهبری و تدوین برنامههای عملیاتی برای مقابله با شکار و صید غیرمجاز، برگزاری دورههای آموزشی نظامی و نحوه بکارگیری سلاح سازمانی، ساماندهی مجوز حمل سلاح سازمانی و تجهیزات انفرادی محیط بانان، تهیه ملزومات اطفای حریق و مشارکت در برنامههای ستاد بحران و برگزاری جلسات با نیروی انتظامی از جمله وظایف یگان حفاظت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پیگیری امورات مربوط به حق الکشف، خرید لباس و جیره غذایی، میدان تیر و صدور کارت همیار محیط بان از دیگر وظایف یگان حفاظت محیط زیست استان کردستان که به صورت مستمر در جهت بهبود عملکرد و صیانت از تنوع زیستی و سرمایههای طبیعی استان انجام میگیرد.
کردستان دارای ۱۶ پاسگاه محیط بانی فعال و پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره غنیترین استان کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.