
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - انور اسماعیلی در اولین جلسه شورای ساماندهی امور سالمندان استان اظهارکرد: در سطح بستری نیز سالمندان بالای ۶۵ سال بصورت رایگان از خدمات بیمارستانی بهرهمند میشوند در بحث صدور بیمهنامه هم مکاتباتی با بهزیستی انجام شده است و طبق قاتون هر سالمندی بیمه پایه نداشته باشد، بیمه سلامت موظف است طبق مقررات برای آنان بیمهنامه صادر کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنها مشکل ما در زمینه خدمات رسانی به سالمندان در حوزه سرپایی و داروخانه و آزمایشگاهی است که اگر انجام شود خدمات بیمهای سالمندان تکمیل خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: با اشاره به جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی در کشور و در معرض خطربودن سالمندان، بر تدوین برنامهای جامع برای مراقبت از این قشر در چنین مواقعی تاکید کرد.
حسین رسولی اظهار کرد: ساماندهی سالمندان بویژه سالمندان در معرض آسیب در شرایط بحران باید با جدیت مورد توجه قرار گرفته شود و آنان را از مخاطرات در بحران نجات دهیم.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰۰ سالمند در مراکز شبانه روزی استان خدمات می گیرند و در جنگ ۱۲ روزه و برای ترخیص این افراد با خانوادههای سالمندان تماس گرفته شد که در مدت جنگ آنان را پیش خود نگه دارند اما حتی یک نفر هم همراهی نکرد، بنابراین ما باید برنامهای جامع برای مراقبت از این سالمندان در مواقع بحران همانند، جنگ، سیل و زلزله داشته باشیم.
مدیرکل بهزیستی کردستان با تاکید بر تلاش برای تجهیز پناهگاههای اضطراری و مراکز حمایتی با امکانات مناسب سالمندان افزود: پناهگاه برای سالمندان باید به گونه ای باشد که با توجه به شرایط آنان، براحتی در دسترسشان قرار گیرد چرا که از مجموع ۲۰۰سالمند مراکز شبانهروزی ۲۵ نفر بسترگرا هستند و بدون کمک مراقبین نمیتوانند کارهای خود را انجام دهند.
وی تهیه بستههای ضروری مراقبتی، آموزش وآگاهی و آمادگی سالمندان و مراقبهای انان در مواقع بحرانهای احتمالی، مشارکت خانوادههای دارای سالمندان در دورههای آموزشی برای واکنش در مواقع بحران، حمایتهای رواتی و اجتماعی از سالمندان را از دیگر اقداماتی اعلام کرد که باید توسط دستگاههای متولی مورد توجه قرار گیرد.