کاظم بهمنی، شاعر ترانه «علاج» که با صدای محسن چاوشی در روز‌های پرالتهاب ایران منتشر شد، در متنی صمیمی، از شبی که این اثر متولد شد، نوشت.

باشگاه خبرنگاران جوان - کاظم بهمنی، شاعر ترانه «علاج» که با صدای محسن چاوشی در روز‌های پرالتهاب ایران منتشر شد، در متنی صمیمی، از شبی نوشت که این اثر متولد شد؛ شبی که صدا‌های پدافند خاموش نمی‌شد و چشم‌ها خواب را گم کرده بودند.

او در صفحه شخصی خود نوشت: «شب با هم قدم می‌زدیم. بعد از کلی حرف، به شوخی بهش گفتم تو هم ترسیدی؟ گفت: ذره‌ای نمی‌ترسم. ما جنگ‌دیده‌ایم…، اما خیلی از این مردم با مقوله جنگ غریبه‌ان. باورم نمی‌شه دوباره به خاک‌مون تجاوز شده.»

محسن چاوشی در آن شب، عمیقاً نگران مردم بود. بهمنی روایت می‌کند که گفت: «مردم خیلی مضطربن… همه بغض دارن. کاش می‌شد براشون کاری کرد.»

بعد از قدم‌زدن، به خانه چاوشی برگشتند. حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب بود و صدای ممتد پدافند در آسمان شنیده می‌شد. بهمنی می‌نویسد محسن یک ملودی آماده را پخش کرد و گفت «روی همین بنویس.»

هم‌زمان، فوادیان –دوست نزدیک و همکارشان– قهوه‌ای درست کرد تا خواب بر چشم شاعر غلبه نکند. آن شب تا سحر، بند به بندِ ترانه نوشته می‌شد و چاوشی بند به بند آن را می‌خواند.

ساعت ۳ صبح، فوادیان به خواب رفت. کاظم بهمنی می‌نویسد: «دیگه اثر کافئین رو هم حس نمی‌کردم، اما اون (محسن) همچنان اصرار داشت که نخواب! به صورتش که نگاه می‌کردم، انگار موضوعی خوابو از چشماش گرفته بود…»

در تمام طول شب، چاوشی هر پانزده دقیقه به اتاق می‌آمد تا مطمئن شود شاعر خوابش نبرده. می‌گفت: «کاظم! برای مردم بنویس! بگو هر چی بزنن، ما هم جواب می‌دیم… یه جوری بگو دلاشون قرص شه. بگو نترسن، این سر و صدا‌ها بیشترش برای نفوذیاست! بگو خدا هوامونو داره…»

و تکرار می‌کرد: «پیچیده‌ش نکن. ساده و صریح بنویس که همه مردم بفهمن.»

تا ساعت ۷ صبح، متن کامل شد. کاظم می‌گوید: «روی زمین استودیو دراز کشیده بودم، چشمام بسته می‌شد، نمی‌تونستم بهش بگم کولر رو خاموش کن، حسابی سردم بود…»

ساعت ۸ صبح، صدای بلند اسپیکر‌ها او را بیدار کرد. چاوشی که از پشت صندلی برگشته بود، با لبخند رضا‌مندی نگاهش کرد و گفت: «تمومه!»

لحظه‌ای بعد، ملحفه‌ای روی او کشیده شد و درِ اتاق آرام بسته شد. کار به پایان رسیده بود….

اما این روایت تلخ و صادقانه، پایانی تأمل‌برانگیز هم دارد. کاظم بهمنی در واکنش به شایعه دریافت چند میلیارد برای این ترانه که توسط اشکان خطیبی گفته شده است، نوشت: «ای کاش واقعاً درست بود…، چون اون نمی‌دونه محسن بیشتر پولی که درمیاره رو کجا هزینه می‌کنه؛ که اگه خرج خودش کرده بود، الان تو یه خونه‌ی ۹۰ متری معمولی، مستأجر نبود…

قطعه «علاج» سرانجام در روز شنبه، دوم تیرماه ۱۴۰۴ در فضای مجازی منتشر شد؛ این قطعه با استقبال گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد و کاربران از آن به‌عنوان «ندای آرام‌بخش در میانه آشوب» یاد کردند.

محسن چاوشی، خواننده، آهنگساز و تنظیم‌کننده این اثر، از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی ایران در دو دهه اخیر است. او که با صدای منحصر‌به‌فرد و اشعار اجتماعی و عاشقانه‌اش شناخته می‌شود، در طول سال‌ها فعالیت خود، بار‌ها در بزنگاه‌های حساس اجتماعی و ملی، صدای مردم بوده است.

برچسب ها: محسن چاوشی ، علاج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۱ تير ۱۴۰۴
محسن

هموطن عزیز

یاشا

منم زیر بمباران از مدرسه بر میگشتم تو دوره ۸ ساله

هیچوقت ب روستامون یا شهر دیگه نرفتیم
هر قسمت میشه
شهادت لیاقت و ظرف هر انسانی نیس

والا ما ملت شهادتیم
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۳:۱۶ ۱۱ تير ۱۴۰۴
محسن درود بر شرفت هر جا هستی خدا پشت پناهت
یک تار صوتیت یک دنیا ارزش داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۱ تير ۱۴۰۴
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۱ تير ۱۴۰۴
خداوند هنرمندان عزیز و دوست داشتنی این مملکت را در پناه خودش حفظ کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۱ تير ۱۴۰۴
درود بر شرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۱ تير ۱۴۰۴
خدا خیر بدهند همشون را
از شاعر گرفته تا هنرمند جناب چاووشی و کسانی که
در این راه همراهش بودند
واقعا بجا و. پرده و ماسک از چهره مدعیان خقوق بشر و ازادی دورعین شون. و ذات خبیث و شیطاتی شون برداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۱ تير ۱۴۰۴
خدا هوامونو داره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۱ تير ۱۴۰۴
دمت گرم محسن جان .عشقی . تو قلب ما جا داری. حرفهای آدمهای زبون نفهم آنطرف آب رو ول کن .بقول ما مازندرانیها پس نر دن
آخرین اخبار