وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت آژانسِ کمک‌های خارجی نتوانسته منافع آمریکا را پیش ببرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - واشنگتن رسماً آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) را تعطیل کرده است. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، با اعلام این خبر این سازمان را ناکارآمد و ناموفق در انجام مأموریت اصلی‌اش خواند.

روبیو روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت این آژانس که سال‌ها ابزار اصلی تأمین مالی پروژه‌های سیاسی و توسعه‌ای در خارج بود، «به‌شدت از وظایف خود در جهت پیشبرد منافع آمریکا عقب مانده بود». او افزود طی دهه‌ها، USAID با صرف بیش از ۷۱۵ میلیارد دلار (به‌روز‌شده با تورم)، «ایده‌ها و گروه‌های ضد آمریکایی» از جمله برنامه‌های تنوع، برابری و شمول (DEI)، سانسور و عملیات تغییر رژیم را ترویج کرده و به ایجاد یک «مجتمع صنعتی سازمان‌های غیردولتی» دامن زده بود.

روبیو تأکید کرد: «این عصر ناکارآمدی مورد تأیید دولت رسماً به پایان رسیده است… از اول ژوئیه، USAID رسماً اجرای کمک‌های خارجی را متوقف خواهد کرد.» او افزود وزارت امور خارجه به‌طور رسمی وظایف این آژانس را بر عهده گرفته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، فرایند انحلال USAID را آغاز کرده بود. او این سازمان را که اغلب از سوی محافظه‌کاران به دلیل ترویج اهداف لیبرال مورد انتقاد بود، به «افراد افراطی دیوانه» نسبت داد و آن را متهم به تسهیل فساد «در سطحی به‌ندرت دیده‌شده» کرد.

در چارچوب ابتکار ترامپ برای کاهش هزینه‌های زائد دولت فدرال، هزاران کارمند USAID اخراج یا به مرخصی اجباری فرستاده شدند و میلیارد‌ها دلار قرارداد کمک خارجی لغو یا به حالت تعلیق درآمد. این تلاش‌ها توسط اداره جدید کارایی دولت (DOGE) هدایت شده است که مأمور کاهش تشکیلات بوروکراتیک در برنامه‌های فدرال است.

بسته شدن USAID باعث نگرانی کارشناسان بهداشت و حامیان توسعه شده است.

USAID علاوه بر تأمین مالی سازمان‌های غیردولتی در خارج، نقش کلیدی در تأمین بودجه برنامه‌های جهانی بهداشت داشت. منتقدان هشدار می‌دهند انحلال این آژانس می‌تواند اثرات بلندمدتی بر سلامت و توسعه جهانی داشته باشد.

بر اساس مطالعه‌ای که دوشنبه در نشریه «لنست» منتشر شد، کاهش بودجه می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ منجر به بیش از ۱۴ میلیون مرگ قابل پیشگیری ناشی از بیماری‌هایی مانند اچ‌آی‌وی/ایدز و مالاریا شود. نویسندگان خاطرنشان کردند بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱، برنامه‌های تحت حمایت USAID تخمین زده می‌شود بیش از ۹۱ میلیون نفر را در کشور‌های کم‌درآمد و با درآمد متوسط نجات داده‌اند.

منبع: آر تی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار