
باشگاه خبرنگاران جوان - نشست هماهنگی با سازمان جهانی بهداشت و یونیسف بهمنظور تأمین اقلام ضروری مورد نیاز حوزه سلامت در حوادث اخیر، با حضور نماینده سازمان جهانی بهداشت، نماینده دفتر یونیسف در جمهوری اسلامی ایران، مدیران سازمانهای مذکور و مدیران ذیربط در وزارت بهداشت برگزار شد.
در این جلسه، ضمن قدردانی از اعلام آمادگی نمایندگان سازمانهای بینالمللی برای ارائه کمک در شرایط اضطراری و بحرانی به جمهوری اسلامی ایران، اقلام مورد نیاز بخش سلامت توسط مدیران ذیربط مطرح و جمع بندی شد.
جعفر حسین - نماینده سازمان جهانی بهداشت در تهران، اظهار داشت: روزانه گزارش وضعیت سلامت ایران را به دکتر تدروس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و خانم دکتر حنان بلخی، مدیر دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت ارائه میدهیم.
وی تأکید کرد: منتظر هستیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فهرست کاملی از اقلام که احیانا مورد نیاز هستند را تهیه و ارائه نماید.
وی همچنین بر کمک و همکاری در حوزه بیماریهای واگیر و غیرواگیر به ویژه سلامت روان توسط سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد و افزود: سازمان جهانی بهداشت آمادگی کامل برای ارائه کمکهای فنی داشته و میتواند چارچوبی برای مدیریت وضعیت اضطراری و فوریتهای سلامت در ایران تدوین کند.
در ادامه، خانم مونیکا نیلسن - نماینده یونیسف در ایران نیز اعلام کرد: برخی از واکسنهای مورد نیاز در حال تحویل به وزارت بهداشت هستند و سایر اقلام مورد نیاز هم بهزودی تحویل داده خواهند شد.
وی با توجه به شرایط فعلی کشور، تأکید کرد که همکاریها باید با در نظر گرفتن وضعیت فعلی تعمیق شود.
احمد زوئتین، رئیس بخش وضعیتهای اضطراری دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز آمادگی کامل این دفتر را برای همکاری با وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
وی بر اهمیت ارزیابی و پاسخگویی به وضعیت اضطراری تأکید کرد و گفت: این دفتر میتواند در زمینه بازسازی مراکز درمانی و بیمارستانها، تهیه برنامه راهبردی سلامت روان و کمک در سایر حوزهها، یاریرسان کشور ایران باشد.
عبداللهیاصل - مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو نیز ضمن اعلام آمادگی کامل سازمان غذا و دارو برای حفظ و بهبود دسترسی جامعه به اقلام دارویی مورد نیاز گفت: در صورتی که در برخی اقلام دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی کمبودی وجود داشته باشد، حتما از ظرفیت سازمانهای بینالمللی استفاده خواهد شد که متعاقبا اعلام خواهد شد.
در ادامه جلسه، قباد مرادی - رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، ضمن ارائه فهرست اقلام مورد نیاز این حوزه و قدردانی از سازمان غذا و دارو در تامین اقلام دارویی مورد نیاز، بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت سازمانهای بین المللی اشاره و بر لزوم تقویت نظام مراقبت بیماریها در زمان جنگ تاکید کرد.
در پایان مقرر شد که جلسات هماهنگی و کارشناسی به صورت مستمر برگزار و چالشها و نیازهای وزارت بهداشت در وضعیت بحرانی کشور مورد بررسی قرار گیرد و با بهرهمندی از همه ظرفیتهای کشور و سازمانهای بینالمللی به هنگام مرتفع شود.
منبع: وزارت بهداشت