
باشگاه خبرنگاران جوان - رضا نقیزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم در هفتاد و هفتمین نشست سراسری معاونان دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که به شکل مجازی برگزار شد، به ابلاغیه ۶ بندی که چهارم تیرماه از سوی وزارت علوم به دانشگاهها ارسال شده است، اشاره کرد و اظهار داشت: این ابلاغیه با هماهنگی وزارتخانههای علوم و بهداشت به دانشگاهها ارسال شد که یکی از بندهای آن درباره برگزاری امتحانات در شهریور ماه است که به صورت حضوری برگزار میشود.
وی افزود: از بندهای دیگر این ابلاغیه مورد تایید بودن آزمونهای پایان ترمی است که تا دوم تیرماه دردانشگاهها برگزار شده و اکنون با توجه به شرایط فعلی کشور، امتحانات دانشجویان شهریورماه به شکل حضوری برگزار میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: بر اساس پیشبینیها، آغاز ترم تحصیلی برای ورودیهای مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد مانند سنوات گذشته هفته سوم مهرماه خواهد بود. البته زمان گشایش ورودیهای ترم جدید در دانشگاهها پس از بررسیهای لازم اعلام میشود.
نقی زاده درباره درخواست برخی از دانشگاهها در برگزاری دفاع مجازی گفت: جلسه دفاع میتواند به شکل مجازی باشد و تا پایان مهرماه اجازه دفاع داده میشود.
وی درباره درخواستهای مطرح شده برای دانشجویان خارجی گفت: ۲ درخواست مطرح شد که وزارت علوم مخالفت کرد. درخواست نخست اینکه امتحانات آنها در تیرماه مجازی برگزار شود. درحالیکه لزومی ندارد امتحانات فقط برای آنها مجازی باشد. مورد دوم اینکه برخی از دانشگاهها اعلام کردند کلاسهای ترم جدید مجازی برگزار شود که اکنون تصمیم در این باره زود است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم درباره آزمونهای استخدامی توضیح داد: یکی از دغدغهها تاخیر در فارغ التحصیلی آن دسته از دانشجویانی است که در این آزمون شرکت میکنند و به دلیل جنگ ۱۲ روزه زمان امتحانات به تعویق افتاد که در این زمینه به وزارت آموزش و پرورش نامه زدیم.
نقی زاده درباره درخواست حذف ترم از سوی دانشجویان توضیح داد: این موضوع قواعد و ضوابط خود را دارد و دانشجو میتواند درخواست کند. اگر دانشگاه تشخیص داد، قابل انجام است.
وی درباره سنوات تحصیلی هم گفت: ما ۱۲ روز در شرایط جنگ قرار داشتیم و به نظر میرسد صحبت در این باره زود باشد.
درخواست حذف ترم از سوی دانشجویان، برگزاری دفاع از طرح به شکل مجازی، شروع ترم سال تحصیلی جدید از هفته آخر مهرماه، فرصت اندک برای مرمت و بازسازی خوابگاهها و بدون تخلیه، نگرانی خانوادهها از حضوری شدن امتحانات در شهریورماه، مجازی شدن امتحانات، سرانه ورزشی مشخص و مصاحبه دکتری از جمله دغدغهها بود که معاونان دانشگاههای کشور در این نشست مطرح و پیشنهادها و راهکارهایی در این رابطه مطرح کردند.
منبع: ایرنا
سالها بود که در جلسات مصاحبه استخدامی و جذب نیرو تمرکز خود را بر سنجش ضریب IQ و EQ مصاحبه شوندگان میگذاشتم.
اما هر روز بیشتر به این باور میرسم که نه تنها در مورد جذب نیرو بلکه در تعاملات کارفرمایی و پیمانکاری و ناظر و مجری و مشاور و ... چیزی مهمتر از هوش فنی و هیجانی وجود دارد بنام ضریب شرافت (DQ).
ضریب شرافت (Decency Quotient - DQ) یعنی اینکه بتوانی در شرایط سخت، در رقابتهای نزدیک، و در برابر وسوسههای پنهان، شریف بمانی. یعنی وقتی رشد دیگران را میبینی، به جای تنگنظری و سنگاندازی، انگیزه بگیری. یعنی اگر چیزی را نمیدانی، با متانت بپرسی. یعنی از سود و منفعت و رشد دیگران خوشحال شوی.
ما در جامعه شغلی خود به DQ نیاز داریم، بیش از آنکه به متخصص نیاز داشته باشیم، به کارفرمایان و پیمانکاران و مشاوران و ناظران قابل اعتماد نیاز داریم. کسانی که با ما میخندند، اما پشت سرمان در حال چیدن نقشهای برای تضعیف موقعیت شغلی ما هستند افرادی هستند که فاقد DQ هستند. از چنین افرادی در محیط کار باید فاصله گرفت.
در دنیای امروز، داناتر کسی نیست که فقط بیشتر بداند؛ داناتر کسیست که بیشتر درک کند، حمایت کند و شرافتمندانه رقابت کند.
و در نهایت فقط اعتبار است که می ماند. افراد فاقد DQ حتی اگر IQ و EQ بالایی داشته باشند شاید چند صباحی بر کرسیهای مدیریتی تکیه بزنند اما این کرسیها بدون «اعتبار» ارزش ایجاد نمی کنند.