
باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - در دنیای امروز، به نظر میرسد هیچچیز پایدار نیست. اسرار بهسرعت علنی میشوند و اتحادهای قدیمی بهسرعت در حال بازترسیم هستند.
کانال تلگرامی «یادداشتهای یک روزنامهنگار ایرانی» با انتشار پستی جنجالی، از همکاری مخفیانه چندینساله هند و اسرائیل علیه ایران پرده برداشت.
«در دو دهه گذشته، هند به بازیگر اصلی صنعت نرمافزار جهان تبدیل شده است. در نتیجه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران بهشدت به نرمافزارها و برنامهنویسان هندی وابسته شدهاند. پس از نفوذ جاسوسان موساد به ایران و آغاز تحقیقاتی مشترک با چین و روسیه، مشخص شد که برنامهنویسان هندی از طریق اینترنت ماهوارهای استارلینک متعلق به ایلان ماسک با هند در ارتباط بودهاند. بازداشتها و بازجوییها واقعیتی تکاندهنده را آشکار کرد: بیشتر نرمافزارهای هندی مورد استفاده در ایران، در حقیقت منشاء اسرائیلی داشتهاند و با درهای پشتی (بکدور) طراحی شده بودند که دادهها را بهصورت لحظهای به اسرائیل ارسال میکردند.»
نکته نگرانکنندهتر اینکه این نرمافزارها بر سختافزارهای نظامی هم تأثیر گذاشته و امکان کنترل از راه دور را فراهم میکنند. گفته میشود همین سیستم در کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، عربستان سعودی، قطر و کویت هم به کار رفته است. این به معنای آن است که تمام نقاط ورودی و خروجی منطقه، حتی در مصر، تحت نظارت بوده و دادههای جمعآوریشده به اسرائیل منتقل میشدهاند.
ایران با علنی کردن این اطلاعات، بحران بزرگی را در منطقه رقم زد. طبق گزارش این کانال، قطع کامل روابط دیپلماتیک با هند در روزهای آینده محتمل است.»
این افشاگری نشان داد تقریباً کل منطقه خلیج فارس سالها زیر ذرهبین اسرائیل قرار داشته است. برنامهنویسان هندی بهطور گسترده بهعنوان برخی از ماهرترین نیروهای جهان شناخته میشوند و بسیاری از کشورها و شرکتهای بزرگ از خدمات آنها بهره میبرند و تیمهای هندی اغلب رقبا از دیگر کشورها را کنار میزنند. اما هیچکس تصور نمیکرد نرمافزارهایی که از هند ارائه میشود در واقع متعلق به اسرائیل باشد. به عبارت دیگر، پشت حرفهایگری چشمگیر متخصصان IT هندی، اسرائیل و فناوریهایش قرار داشته است.
این رسوایی در حال شکلگیری، روابط ایران و هند را بهشدت تهدید میکند. این اتهامات بسیار جدی است و در صورت تأیید، ایران کاملاً محق خواهد بود که بهطور رسمی از دهلینو شکایت کند، چرا که هند عملاً به بزرگترین دشمن تهران اجازه نفوذ به حساسترین سامانههای کشور را داده است.
بروز اختلاف دیپلماتیک با ایران به نفع هند نیست — و دهلینو بهخوبی این موضوع را درک میکند. قابل توجه اینکه هند از حمایت از بیانیه ۱۴ ژوئن سازمان همکاری شانگهای (SCO) که حملات اسرائیل به ایران را محکوم کرده بود، خودداری کرد. این موضوع هند را در موقعیت دشواری قرار داده است. از یک سو، هند روابط نزدیک نظامی-فنی با اسرائیل دارد و تلآویو در رقابت هند با پاکستان، از دهلینو بهطور سیاسی پشتیبانی میکند. از سوی دیگر، ایران برای هند اهمیت راهبردی دارد؛ هند سرمایهگذاری زیادی در اقتصاد ایران بهویژه توسعه بندر چابهار در جنوب ایران انجام داده که تهران آن را به مدت ۱۰ سال در ازای خط اعتباری کلان به مدیریت هند واگذار کرده است. اینکه این توافقات از بحران کنونی جان سالم به در ببرند، هنوز مشخص نیست.
این رسوایی ممکن است تأثیر چندانی بر روابط هند و اسرائیل نداشته باشد — هرچند این موضوع به میزان گسترش پیامدهای آن بستگی خواهد داشت.
یادآوری میشود در سال ۲۰۲۱، اسرائیل و هند توافق کردند گروه کاری مشترکی برای تدوین نقشه راه ۱۰ ساله همکاریهای دفاعی تشکیل دهند. این برنامه شامل تحویل سلاح، تولید مشترک و تحقیق و توسعه است. در سالهای اخیر، اسرائیل سلاحهای متنوعی از جمله موشک و پهپاد به هند تحویل داده است.
در سال ۲۰۲۴، در جریان آخرین درگیری اسرائیل و فلسطین، هند محموله بزرگی از تجهیزات نظامی به اسرائیل ارسال کرد. در حالیکه کشورهای اروپایی تحویل سلاح به اسرائیل را مسدود کرده بودند، یک کشتی از بندر چنای (مدرس) ۲۷ تن مهمات برای ارتش اسرائیل (IDF) حمل کرد. پیش از آن، رسانههای هندی از تصمیم دهلینو برای تحویل پهپادهای پیشرفته هرمس ۹۰۰ به اسرائیل برای اولین بار خبر داده بودند؛ این پهپادها در حیدرآباد و در تأسیساتی که با کمک اسرائیل بهروزرسانی شده بود، تولید میشدند.
به گفته تحلیلگران، ایران میتواند برنامهنویسان هندی را با کارشناسان روس یا چینی جایگزین کند. در برخی حوزهها مانند امنیت سایبری و مهندسی موشکی، ایران خود نیروهای متخصص پرورش داده است. اما نمیتواند بهطور کامل جایگزینی برای تیمهای هندی داشته باشد، چرا که صنعت IT هند دامنه وسیعتری از توانمندیها و مقیاس تولید بسیار بزرگتری ارائه میدهد. علاوه بر این، تحریمهای بینالمللی دسترسی ایران به فناوریهای پیشرفته و تجهیزات مدرن را محدود کردهاند.
منبع: خبرگزاری آذربایجان
الان هم زیر سلطه امریکاست
فردا هم زیر سلطه ایران هستند
نوبت شما هم میرسه
ولی این رو در ازای کمک نظامی پاکستان به ایران در برابر اسرائیل و آمریکا........
خود مردم هند به مردم ایران علاقه دارن و احترام قائل هستند.