به گفته رییس کل دادگستری استان کردستان درصد نرخ صلح و سازش در استان کردستان نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است و ضروری است اعضای شورا‌های حل اختلاف و صلحیاران با جدیت بیشتری در این راستا اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسابهرامی-  حجت الاسلام والمسلمین حسینی دردیدار با رئیس دادگستری، دادستان، قضات و کارکنان اداری شهرستان سقز  ضمن تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار کرد :اجرای کامل سند تحول قضایی و برنامه عملیاتی قوه قضاییه در استان کردستان مورد تاکید جدی است و هدف اصلی و غایی اجرای این برنامه در نهایت، تحقق اعتماد و رضایتمندی مردم است.

رئیس کل دادگستری استان کردستان مولفه‌های ایجاد رضایتمندی مردم در دستگاه قضایی را برشمرد و تصریح کرد:یکی از مهم‌ترین موارد، پیشگیری از وقوع جرم در جامعه است طوریکه اگر سطح و میزان جرایم در جامعه اعم از شرارت، سرقت مقرون به آزار، ضرب و جرح عمدی، آدم ربایی، قتل، کلاهبرداری و... کاهش یابد بالطبع موجبات آرامش خاطر و تامین امنیت مردم فراهم می‌شود.

وی افزود:مولفه مهم دیگر پیشگیری از تشکیل و ورود پرونده به دادگستری هاست که در این زمینه می‌طلبد تا تمامی ادارات و سازمان‌های اجرایی، دستگاه قضایی را یاری کنند.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی با اشاره به آمار پایین نرخ صلح و سازش در استان کردستان نسبت به میانگین کشوری، تاکید کرد:اعضای شورا‌های حل اختلاف و صلحیاران استان در این زمینه باید تمام تلاش خود را بکار گیرند تا شاهد ارتقای این آمار در استان باشیم.

رئیس کل دادگستری استان اضافه کرد:صیانت از حقوق عامه و همچنین سرعت در رسیدگی به پرونده‌های قضایی و کاهش متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها از دیگر مولفه‌های رضایتمندی مردم است که در برنامه عملیاتی قوه قضاییه نیز به این موضوع تاکید شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی خاطرنشان ساخت:رسالت اصلی و ذاتی قوه قضاییه احقاق حق و اجرای عدالت است و این موارد باید قطعا با قید زمان توأم باشد بدین معنی که خواهان یا بزه دیده در پرونده قضایی در مدت زمان مشخص و در کمترین زمان ممکن به حق خود برسد و عدالت در خصوص وی اجرا شود.

رئیس کل دادگستری استان تناسب میان «قرار تأمین صادره و اتهام» و «جرم و مجازات» و همچنین تاکید بر جنبه بازدارندگی احکام صادره توسط قضات را از دیگر موارد رضایتمندی مردم برشمرد و افزود: برخورد قاطع با جرایم خشن و سالب امنیت روانی و فیزیکی مردم و در عین حال اعطای ارفاقات و نهاد‌های قانونی به مرتکبین جرایم درجه پایین با جدیت در دستور کار قضات قرار گیرد.

وی تاکید کرد:تکریم ارباب رجوع و توجه به درخواست‌های مردم از موارد با اهمیت دیگر است که نقش بسزایی در ایجاد رضایتمندی مردم دارد و تمامی مسئولین، قضات و کارکنان اداری ملزم به احترام و رعایت حقوق مردم هستند.

رئیس کل دادگستری استان همچنین با اشاره به وضعیت محاکم صلح شهرستان سقز اظهار داشت: از ابتدای تشکیل محاکم صلح در این شهرستان (۲ مهرماه ۱۴۰۳) تاکنون، مجموعا ۱۰۶۷۶ پرونده به این محاکم وارد شده که خوشبختانه ۸۶ درصد این پرونده‌ها معادل  ۹۱۱۹ پرونده مختومه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه در معیت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و رئیس دادگستری و دادستان سقز در زندان مرکزی این شهرستان حضور یافت و به مدت ۳ ساعت ضمن ملاقات چهره به چهره با زندانیان، درخواست‌های مددجویان را مورد بررسی قرار داد.

در جریان این بازدید، رئیس کل دادگستری استان دستورات لازم را در جهت ارجاع درخواست زندانیان به شعب مربوطه جهت بررسی مجدد پرونده زندانیان صادر کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.