نماینده ایران در یونسکو خواستار اقدام فوری این سازمان در قبال تجاوزات اسرائیل به مراکز فرهنگی، علمی و رسانه‌ای شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ در پی تجاوزات اخیر نظامی رژیم صهیونیستی، مقامات گوناگون جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌های رسمی به مدیرکل سازمان علمی، فرهنگی آموزشی ملل متحد (یونسکو)، نسبت به صدمات و تهدیدات جدی علیه نهاد‌های علمی، رسانه‌ای و میراث فرهنگی کشور هشدار دادند و خواستار اقدام فوری این سازمان شدند.

در همین ارتباط «احمد پاکتچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد یونسکو در نامه‌ای رسمی خطاب به مدیرکل این سازمان، نسبت به «پیامد‌های فاجعه‌بار تجاوز نظامی رژیم اسرائیل به ایران» هشدار داد و خواستار موضع‌گیری قاطع و اقدامات عملی این سازمان در راستای وظایف قانونی و اخلاقی خود شد.

در این نامه که در ادامه مکاتبات پیشین با دبیرخانه یونسکو ارسال شده است، سفیر ایران تأکید کرده است که تمامی این اقدامات، در حوزه مسئولیت مستقیم یونسکو در زمینه تضمین ایمنی نهاد‌های علمی، حمایت از رسانه‌ها و دفاع از آزادی بیان، و نیز حفاظت از میراث فرهنگی، به‌ویژه در شرایط درگیری‌های مسلحانه قرار می‌گیرند.

در این نامه آمده است: «در هنگام بحران، عنصر زمان تعیین‌کننده است. حفاظت از زیرساخت‌های تمدنی نمی‌تواند به بعد از پایان خشونت موکول شود.»

وی در ادامه خواستار واکنش رسمی متناسب و استفاده از تمام ظرفیت‌های سازمان برای توقف تجاوزات و حفاظت از میراث فرهنگی و علمی شده است. سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد یونسکو همچنین با اشاره به بیانیه‌های پیشین این سازمان درباره اوکراین (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) و فلسطین (۲۲ مه ۲۰۲۵)، از یونسکو خواسته است تا با قدرت اخلاقی خود وارد عمل شده و «وجدان جمعی جامعه جهانی» را نمایندگی کند.

در این نامه، به مجموعه‌ای از کنوانسیون‌ها و اسناد کلیدی یونسکو مانند کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه، کنوانسیون ۱۹۷۲ میراث جهانی فرهنگی و طبیعی، توصیه‌نامه ۱۹۹۷ درباره وضعیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و برنامه اقدام ۲۰۱۳ سازمان ملل برای امنیت خبرنگاران استناد، و این نکته یادآوری شده است که این اسناد «نمادین» نیستند، بلکه «ابزار‌های اجرایی و نظارتی» هستند که باید فعال شوند.

پاکتچی در ادامه این نامه از یونسکو خواسته است که این سازمان موضع‌گیری علنی و قاطع در قبال تجاوز به مراکز علمی، رسانه‌ای و فرهنگی ایران اتخاذ نماید، از تمام ظرفیت‌های قانونی و اخلاقی خود برای حفاظت از بنیان‌های تمدن انسانی استفاده کند و نیز با اقدامات عملی، در جهت اجرای تعهدات خود گام بردارد.

در پایان این نامه، سفیر کشورمان ابراز امیدواری کرده است که یونسکو با رهبری خانم «اودره آزوله»، وظیفه تاریخی خود در حمایت از صلح، کرامت انسانی و میراث مشترک بشری را به انجام رساند.

منبع: ایرنا 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار