دبیر انجمن علمی پیوند کلیه گفت: در طول مدت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، کادر درمان به‌صورت تمام‌وقت در مراکز درمانی حضور داشتند و خدمات‌رسانی به بیماران دیالیزی و پیوندی بدون وقفه ادامه یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان - فاطمه پوررضاقلی دبیر انجمن علمی پیوند کلیه ایران با اشاره به وضعیت بیماران کلیوی در روز‌های جنگی اخیر گفت: در طول این مدت، کادر درمان به‌صورت تمام‌وقت در مراکز درمانی حضور داشتند و خدمات‌رسانی به بیماران دیالیزی و پیوندی بدون وقفه ادامه یافت.

وی با تأکید بر اینکه روند درمان بیماران دیالیزی به‌طور کامل حفظ شد، اظهار کرد: مراکز دیالیز در سراسر کشور فعال بودند و تمامی خدمات موردنیاز به بیماران ارائه شد حتی برای بیمارانی که قصد خروج از تهران را داشتند، اطلاعات پزشکی آنها به‌صورت کامل در اختیارشان قرار گرفت تا روند درمان در سایر شهر‌ها دچار خلل نشود.

پوررضاقلی در خصوص عمل‌های پیوند کلیه نیز توضیح داد: به دلیل شرایط جنگی، انجام عمل‌های الکتیو پیوند کلیه در برخی مراکز درمانی به‌طور موقت متوقف شد. به‌عنوان مثال یکی از مراکز مهم پیوند کشور در جریان بمباران آسیب دید و ادامه روند پیوند در آن مقطع به صلاح بیماران نبود. از همین رو، به مدت ۱۲ روز تمام عمل‌های پیوند کلیه متوقف شد تا ایمنی بیماران تضمین شود.

وی افزود: با وجود محدودیت‌ها، دارو‌های موردنیاز بیماران از ذخایر بیمارستان‌ها تأمین شد و سعی کردیم شرایطی ایجاد کنیم که استرس و نگرانی به بیماران منتقل نشود. کلینیک‌های پیگیری و مشاوره نیز در این مدت فعال بودند.

دبیر انجمن علمی پیوند کلیه ایران با اشاره به حساسیت وضعیت بیماران دیالیزی گفت: این بیماران به‌دلیل نارسایی کامل کلیه، نیازمند استفاده منظم از دستگاه دیالیز هستند و کوچک‌ترین تعویق در جلسات درمانی می‌تواند عوارض جدی از جمله اختلالات قلبی به دنبال داشته باشد. از این‌رو تعویق یا لغو دیالیز می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری داشته باشد.

 پوررضاقلی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود فشار روانی شدید بر بیماران و کادر درمان، خوشبختانه حتی یک روز هم مراکز درمانی تعطیل نشد و هیچ‌کس میدان را ترک نکرد. تمام تلاش ما این بود که بیماران در اوج جنگ کمترین آسیب را ببینند و خدمات درمانی با کیفیت مطلوب ادامه پیدا کند.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.