
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- حسین ابو طالبی کارشناس سیاست گذاری مسکن اظهار داشت:سامانه املاک و اسکان یکی از مهم ترین اقدامات در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار می رود که در حال حاضر این سامانه هنوز تکمیل نشده و همین امر خود باعث شده بازار به ثبات نسبی لازم نرسد.
وی ادامه داد: سامانه املاک و اسکان یکی از مهمترین گام ها در جهت شناسایی خانههای خالی و همچنین تزریق واحدهای خالی به بازار مسکن و از طرف دیگر این اقدام خود می تواند بازار مسکن را به سمت کاهش نوسان قیمتی و همچنین آرامش هدایت کند.
ابوطالبی با بیان اینکه تکمیل شدن این سامانه می تواند زمینه ساز تکمیل شدن پنجره خدمات هوشمند دولت می شود گفت: همکاری دستگاهها در اتصال به سامانه املاک و اسکان از جمله وزارت آموزش و پرورش، شهرداری ، بانک مرکزی و سایر دستگاه ها باعث شده که این سامانه به تکمیل شدن نزدیک شود.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی برای آنکه افراد اطلاعات خود را وارد سامانه املاک و اسکان کنند نقش مؤثری داشته است که ما بتوانیم شاهد تکمیل شدن این سامانه باشیم.
این کارشناس سیاست گذاری مسکن اظهار کرد: یکی از الزامات موفقیت این سامانه، اتصال همه دستگاههایی است که اطلاعات مرتبط با ملک و سکونت دارند. در حال حاضر بسیاری از نهادها از جمله سازمان ثبت اسناد، وزارت نیرو و دستگاههای خدماترسان به سامانه متصل شدهاند، اما متأسفانه برخی دستگاههای کلیدی نظیر شهرداریها هنوز اطلاعاتشان را با این سامانه به اشتراک نگذاشتهاند.
ابوطالبی با بیان اینکه شهرداریها به دلیل در اختیار داشتن اطلاعات مربوط به پایانکار، عوارض نوسازی و صدور پروانههای ساختمانی، از مهمترین منابع اطلاعاتی برای تکمیل این سامانه هستند گفت:اما به نظر میرسد برخی از آنها به دلیل تعارض منافع یا نگرانی از شفاف شدن عملکرد آنها از همکاری امتناع میکنند.
وی با اشاره به اینکه عدم همکاری این دستگاهها عدم توجه به قانون است گفت: اگر نهادی حاضر به اجرای قانون نیست، باید با ابزارهای نظارتی و قضایی با آن برخورد شود.
این کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: باید مجلس به ویژه نهادهایی نظیر سازمان بازرسی و دیوان محاسبات باید ورود جدی داشته باشند تا تکمیل این سامانه به تأخیر نیفتد.