به گفته رئیس جهاد کشاورزی گیلان، با افزایش رطوبت و دمای هوا، خطر شیوع بیماری قارچی بلاست در شالیزار‌های استان افزایش یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان - صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: لازم است کشاورزان، مزارع خود را به دقت پایش کرده و در صورت مشاهده اولین علائم بیماری قارچی بلاست، نسبت به مبارزه شیمیایی با سموم مناسب و توصیه شده اقدام کنند.

او با بیان اینکه بیماری بلاست برنج سبب کاهش میزان محصول و افزایش درصد شکستگی دانه‌ها هنگام تبدیل می‌شود، افزود: مبارزه به موقع برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول ضرورت دارد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان «بلاست» را یکی از مهمترین بیماری‌های مهم قارچی در برنج دانست و تصریح کرد: با توجه به بارش‌های پراکنده و افزایش رطوبت هوا و ایجاد شرایط مناسب جهت شیوع بیماری بلاست برنج، لازم است کشاورزان، مزارع خود را به دقت پایش کرده و در صورت مشاهده اولین علائم بیماری، نسبت به مبارزه شیمیایی با سموم مناسب و توصیه شده اقدام کنند.

به گفته محمدی، علائم بیماری بلاست برگ عبارت است از ظهور لکه‌های دوکی شکل بر روی برگ که مرکز لکه‌ها معمولا خاکستری و حاشیه آن قهوه‌ای یا قرمز است. در ارقام حساس، لکه‌ها در شرایط مرطوب به سرعت بزرگ شده، گاهی ممکن است چند لکه به هم متصل و موجب سوختگی و پژمردگی برگ‌ها شوند که در صورت گسترش بیماری، تمام برگ خشک می‌شود.

او با بیان اینکه خسارت بیماری بلاست در مرحله خوشه دادن برنج قابل توجه است، گفت: شدیدترین مرحله خسارت زمانی است که ناحیه گره یا گردن در ساقه گل دهنده برنج مورد حمله قرار گیرد و لکه‌های قهوه‌ای متمایل به خاکستری در این ناحیه ظاهر شده که به تدریج سیاه می‌شوند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: شکسته شدن خوشه از محل گره یا بند و پوک شدن دانه‌ها یا تشکیل دانه‌های نیمه پوک و شکسته از علائم این مرحله از خسارت است لذا کشاورزان در صورت وجود سابقه آلودگی در مرحله پنجه زنی و یا مشاهده اولین علائم بیماری در مرحله ظهور کمتر از ۳۰ تا ۴۰ درصد خوشه‌ها اقدام به سمپاشی پیشگیرانه کنند.

محمدی به کشاورزان توصیه کرد با یکی از سموم توصیه شده سازمان حفظ نباتات از جمله تری سیکلازول ۷۵ درصد، کلروپروپامید ۳۰ درصد، تیوفانات متیل و ... علیه بیماری بلاست برنج استفاده کنند.

او همچنین گفت: شالیکاران گیلانی جهت کنترل به موقع و مناسب طبق نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی اقدام کنند.

منبع: روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.