
باشگاه خبرنگاران جوان ـ خشکیدگی مداوم درختان خیابان ولیعصر و برخی بوستانهای جنگلی اطراف تهران در ۲ سال اخیر نگرانیهای زیادی در میان فعالان محیط زیست و پایتختنشینان ایجاد کرده است.
حسن عباسنژاد اظهار کرد: برای خشکیدگی درختان پارک ملی خجیر، سرخهحصار، چیتگر و خیابان ولیعصر پروندههایی تشکیل شده و جلسات تخصصی موضوع در حال بررسی و برگزاری است. همچنین مباحث کارشناسی از سوی سازمان بازرسی کل کشور در حال انجام است.
به گفته این مسئول محیط زیست استان تهران؛ علت اصلی خشکیدگی درختان به ویژه درختان چنار در پایتخت عمدتا کاهش بارشها، تغییر اقلیم، آبیاری نامناسب با فاضلاب و ضعف در نگهداشت فضای سبز است.
عباسنژاد افزود: عوامل مختلفی باعث خشک شدن درختان چنار شده که شهرداری تهران در حال پیگیری موضوع است، اما موضوع اصلی آن است که در بحث نگهداشت فضای سبز با وجود تلاش مجموعه شهرداری تهران با مشکل مواجهایم و معتقدم باید به سمت نگاه اکوسیستم محور حرکت کنیم، اما این اتفاق رخ نمیدهد البته در حوزه نگهداری فضای سبز از روشهای جدید کمتر استفاده میشود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تهران با بیان اینکه افزایش تغییرات اقلیمی و کاهش بارش نزولات جوی، تحمل شرایط را برای درختان در تهران سختتر کرده است، ادامه داد: معتقدم نحوه آبیاری درختان نیز دچار مشکل است؛ نحوه هرس درختان مشکل دارد و آب هم که کمبود وجود دارد، در نهایت درختان را در بعضی مکانها با فاضلاب آبیاری میشوند.
به گفته وی، مجموعه این عوامل به همراه تغییرات اقلیمی، افزایش دما و تبخیر باعث شده که درختان ضعیف شوند و دچار بیماری به نام شانکر شوند.
عباسنژاد تاکید کرد: طبیعی است که وقتی درختی بیمار و ضعیف شد با اولین آفت از بین برود همین اتفاق در فضای سبز تهران و جنگلهای اطراف هم در حال رخ دادن است. گاهی یک شبه درختی خشک شده و از بین رفته است بنابراین اگر اقدامی به موقع صورت نگیرد در مدت کوتاهی کل درختان از بین خواهد رفت.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: معتقدیم در حوزه محیط زیست شهری باید به سمت نگاه اکوسیستم محور پیش برویم، اما این اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به وضعیت آبیاری درختان هم گفت: در حوزه آبیاری درختان دچار مشکل هستیم یعنی آفتزدایی نمیکنیم؛ مبارزه با بیماریها را در درختان نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه علت اصلی خشکیدگی درختان ولیعصر را چه میدانید این طور پاسخ داد و گفت: علتهای زیادی باید مورد بررسی قرار گیرد، اما معتقدم در مورد درختان این خیابان ابتدا باید بررسی شود آیا حریم طبیعی درختان که نیاز به هواگیری و آبیاری دارند در پیادهروهایی که ساخته شده را رعایت کردهایم؟
عباس نژاد یادآور شد: معتقدم همه این عوامل همراه با عوامل اقلیمی و انسان ساخت باعث خشک شدن درختان شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ترکیب کمیسیون ماده ۷ شهرداریها و عدم عضویت سازمان محیط زیست استان در این کمیسیون نیست؟ گفت: ما عضو کمیسیون مربوط به این موضوع نیستیم، اما حتما باید عضو باشیم. درخواست دادهایم تا در این کمیسیون عضو شویم تا بار کارشناسی در حوزههای مختلف افزایش پیدا کند.
منبع: ایرنا