آزمون سراسری رویداد بزرگی است که یک میلیون نفر به صورت مستقیم و چندین میلیون نفر به صورت غیر مستقیم درگیر این آن هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - در سال ۱۳۴۷ با تأسیس وزارت علوم مسئولان این وزارتخانه یکی از اولین اقدامات خود را برگزاری کنکور اعلام کردند و همین امر در نهایت سبب شد تا در ۱۵ مرداد سال ۱۳۴۸ آزمونی سراسری برای ورودی همه دانشگاه‌ها برگزار شود.

نخستین کنکور سراسری در ایران با حضور ۴۷ هزار و ۷۰۳ داوطلب برگزار شد و داوطلبان در این آزمون می‌توانستند از بین ۱۲ دانشگاه و تنها ۳۰ رشته تحصیلی؛ مسیر آینده زندگی خود را انتخاب کنند.  

سؤالات کنکور در آن سال به‌صورت پاسخ کوتاه بود و داوطلبان همزمان با آزمون می‌توانستند ۱۰ رشته دانشگاهی را از میان ۳۰ رشته کل انتخاب کنند.

حسین سیمایی صراف وزیر علوم در خصوص برگزاری کنکور سراسری می‌گوید: آزمون سراسری یک رویداد بزرگ است که یک میلیون نفر به صورت مستقیم و چندین میلیون نفر به صورت غیر مستقیم درگیر این آزمون هستند و این کنکور یک موضوع سرنوشت ساز محسوب می‌شود.

به گفته وی آزمون سراسری برای طبقه متوسط جامعه حیاتی و مهم است و شغل و آینده‌شان در گرو همین آزمون سراسری است پس مقررات باید با ثبات، عالمانه و عادلانه باشد.  

وزیر علوم تاکید کرد: آینده کشور از خلال مسائلی مانند آموزش و آزمون سراسری شکل خواهد گرفت. آموزش در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی متفاوت خواهد بود و دانشجویان و فارغ التحصیلان در این عصر باید آموزش‌های لازم را حتی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور دیده باشند.   

رضا محمدی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور هم در این خصوص گفت: تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ برای پایه دوازدهم میزان ۶۰ درصد قطعی بوده و برای ۶ درس پایه یازدهم مثبت است.

 به گفته وی در نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴، ۸۲۲ هزار و ۹۵۴   نفر ثبت نام کرده اند که  نفر از داوطلبان زن و   نفر مرد هستند.  در نوبت اول آزمون سراسری امسال ۶۳ درصد از شرکت کنندگان زن و ۳۷ درصد نیز مرد هستند.

محمدی خاطرنشان کرد: چینش سوالات در دفترچه‌های کنکور به گونه‌ای است که عملا امکان تقلب را به صفر می‌رساند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار