دانشمندان هشدار داده‌اند که انتشار پلاسمای خورشیدی بزرگ می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - کارشناسان موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه هشدار داده‌اند که انتشار پلاسمای بزرگ ناشی از شراره خورشیدی اخیر می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد.

در گزارشی که توسط این موسسه در روز دوشنبه، ۷ ژوئیه منتشر شد، آمده است: "انتشار پلاسمایی که امروز صبح مشاهده کردیم، ممکن است بزرگترین و نیز تأثیرگذارترین مورد آن از ابتدای سال میلادی تا کنون باشد. امروز صبح، بین ساعت ۳:۰۰ تا ۷:۰۰، خورشید انتشار پلاسما را تقریباً یک میلیون کیلومتر به فضا پرتاب کرد و یک مارپیچ طوفان مانند از گاز‌های داغ تشکیل داد. "

این گزارش توضیح داده است که انتشار در سمت مرئی خورشید، درست در مقابل زمین مشاهده شده است، بنابراین ممکن است این پرتو‌های انتشار بتوانند به زمین برسند و بر مگنتوسفر سیاره ما تأثیر بگذارند.

شراره‌های خورشیدی بر اساس شدت اشعه ایکس ساطع شده از آنها به پنج دسته تقسیم می‌شوند که از خفیف‌ترین تا قوی‌ترین رتبه‌بندی شده‌اند: A، B، C، M و X. اگر شراره‌ای از دسته A۰.۰ (ملایم) باشد، قدرت تابش آن در مدار زمین ۱۰ نانووات بر متر مربع است و اگر از دسته B باشد، این قدرت ۱۰ برابر افزایش می‌یابد.

این شراره‌ها منجر به انتشار پلاسما و طوفان‌های مغناطیسی می‌شوند که بر زمین تأثیر می‌گذارند و باعث اختلال در سیستم‌های برق می‌شوند. طوفان‌های مغناطیسی قوی همچنین می‌توانند بر عملکرد سیستم‌های ارتباطی و ناوبری تأثیر بگذارند.

منبع: TASS

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار