
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - با شروع فصل گرما و افزایش دما، مصرف برق کولرهای آبی به شدت افزایش مییابد اما با انجام چند راهکار ساده، میتوان هزینههای برق را کاهش داد و از بهینهترین عملکرد کولر بهرهمند شد.
یکی از اولین و مهمترین اقداماتی که میتوان انجام داد، عایق کردن کانال کولر است. با عایقبندی مناسب، میتوان از اتلاف انرژی جلوگیری کرد و هوای خنک را به خوبی به داخل منزل منتقل کرد. همچنین، استفاده از پنکه در کنار کولر میتواند به توزیع بهتر هوای خنک کمک کند و باعث افزایش احساس خنکی در فضای داخلی شود.
سرویس و نگهداری مناسب کولر نیز از دیگر نکات حائز اهمیت است. روغنکاری و یاتاقانکاری دستگاه به کاهش اصطکاک و مصرف انرژی کمک میکند. همچنین، شستوشوی منظم پوشالها و تعویض به موقع آنها از دیگر اقداماتی است که میتواند عملکرد کولر را بهبود بخشد. در این راستا، جایگزینی موتورهای قدیمی با مدلهای جدیدتر که از تکنولوژیهای بهینهتری برخوردارند، میتواند به کاهش مصرف برق کمک کند.
خاموش کردن کولر هنگام خروج از منزل نیز یک راهکار ساده و مؤثر است. با این کار، از هدر رفت انرژی جلوگیری میشود. نصب سایهبان روی کولرهای آبی نیز میتواند به جلوگیری از گرم شدن بیش از حد کولر کمک کند و در نتیجه، عملکرد آن را بهبود بخشد.
تنظیم کولر روی دور کند نیز یکی دیگر از راهکارهای مؤثر در کاهش مصرف انرژی است. این اقدام به کاهش بار مصرفی کولر کمک کرده و در نهایت هزینههای برق را کاهش میدهد.
در نهایت، سرویس کولر در زمان مناسب و توجه به نکات فوق میتواند به بهینهسازی عملکرد کولر آبی و کاهش هزینههای برق کمک شایانی کند. با رعایت این نکات، میتوان در فصل گرما از هوای خنک و دلپذیر لذت برد و در عین حال، هزینههای انرژی را به حداقل رساند.
در کولرهای آینده خبری از پمپ آب، الکتروموتور، پوشال، گاز و کمپرسور نخواهد بود چون الکترونیک به وسیله مواد نانو مهندسی شده که بازده بیشتری از ترموکوپل ها دارند در حال ایجاد انقلاب در صنعت کولرسازی است
بابا من در شیراز انجام دادم
نزدیک ۵ ساله اصلا نیاز به تعویض پوشال هم نداشتم ،چون برا پنجره های اتاقک هم نوعی اسفنج گذاشتم اصلا خاک داخل نمیاد ،سالی یکبار اسفنجها را داخل یک تشت اب پاک میکنم و خشک که شد میگذارم سر حاش ،همین ،حتی هزینه تهمیر نگهداری کولر هم ندارم ،الان بالای پنج ساله نه خراب شده ،نه کهنه شده ،نو مثل روز اول .
دارم خودم روی یک مدل کولر کار میکنم که کلا سیستم کولر ابی متحول میشه ،چند سال اینده درباره اون خواهید شنید انشالا اگر خدا عمری دهد .
دنبال سرمایه گذارم ،
مثلا طراحی عایق پشت بام مانند ایزوگام با مقاومت مثلا ۲۰-۳۰ساله ولی سرما و گرما را عبور ندهد ،این حالت انعکاس نور در ایزوگامهای کنونی ضررش بیشتر از نفعش هست ،از اهلش بپرسید ۱۰ تا ضرر بسیار بد برا محیط زست ردیف میکنند ،حتی تا اسیب به لایه های جوی و تغییر اکوسیستم .
دوم ،تمام مهندسین را اجبار به حذف کولر از روی سقف و اوردن ان به اتاقی در زیرزمین با پنجره به بیرون مخصوص سردخانه (کولر ابی )و شوفاژخانه(ابگرمکنها و پکیجها )و غیره کنند ،
این طراحی هم باعث صرفه جویی در برق ،هم اب و هم گاز میشود ،تا خچحالا ده با نوشتم ،
قول میدهم در شهرهایی همچون شیراز دیگر کسی دور کولر گازی نرود ،الان همه شده کولر کازی ،بدو علت چشم و هم چشمی ،کمبود اب ،گرمتر شدن نسبی هوا ،و جواب ندادن کولرهای ابی ،
دریچه کولر را هم نیازی نیست بالا ببرند و این کانالهای برچزرگ بگذارند ،
کافیست لوله هایی سبک با فلزات یا
پلاستیک مستحکم یا مصالح ارزان مخصوص این کار ساخت (بنظرم مدل پلاستیکی همچون لوله پولیکا حتی در اشکال مستطیلی یا بیضی میتونه کارامد باشد ،لوله هایی داریم که با ضربه چکش هم نمیتوانید بشکنید )و مثلا در ارتفاع نیم متری دریچه گذاری کرد ،در نقاط مختلف اتاق ،دریچه هایی که دریچه ای عایق داشته باشد تا موقعی که نیاز نیست ان را بست ،
راه حل داریم ولی همت میخواد یکی یه پله برود بالاتر ،همین .
لطفا وسایا گرما زا و سرمازا زچرا به زیر زمین در اتاقکی در حیات یا حیاط خلوت انتقال دهید ،تبا امکانات ایمنی و هشدار و فسچیوزها والو اتومات قطع اب و گاز ،با راه فاضلاب با پمپ اتوماتیک برای تخلیه اب از زیرزمین در صورت خرابی یا اب گرفتگی .
فکرکنم اگه کشاورزی رو مکانیزه کنیم بهتر باشه تا اینکه مصرف خونگی رواذیت کنیم .
ولب در کل باید صرفه جویی کرد
اون وقت ببینید مصرف آب تو چقدر کم میشه و میره سمت کشاورزی و ...بهداشت وخورد وخوراک
اون وقت ببینید مصرف آب تو چقدر کم میشه و میره سمت کشاورزی و ...بهداشت وخورد
اون وقت ببینید مصرف آب تو چقدر کم میشه و میره سمت کشاورزی و ...بهداشت وخورد
باید برات ببندن