
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا - نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، اعلام کرد که تاکنون در این استان بیش از ۹۲۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شده است.
وی افزود: از مجموع ۷.۵ میلیون هکتار سطح مستعد آبخیزداری در استان، مطالعات لازم برای ۲.۷ میلیون هکتار انجام شده و در همین سطح اقدامات اجرایی صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان حجم کل عملیات مکانیکی انجام شده را بالغ بر ۷ میلیون مترمکعب و حجم آبگیری سازههای اجرا شده را بیش از ۸۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این اقدامات باعث کاهش فرسایش خاک به میزان ۹ تن در هر هکتار، کنترل رسوب ۶ تن در هکتار و افزایش تولید علوفه به میزان ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار سالیانه شده است.
نصرآبادی با اشاره به شرایط اقلیمی خشک و فراخشک استان و پراکندگی جمعیتی آن، اجرای پروژههای آبخیزداری را یکی از ضرورتهای حیاتی برای تأمین منابع آب و توسعه پایدار کشاورزی دانست و گفت: با وجود این پیشرفتها، میزان اعتبارات تخصیص یافته هنوز کافی نیست و نیازمند حمایتهای بیشتر برای توسعه این پروژهها هستیم.
وی افزود: در سال جاری ۲۶ پروژه آبخیزداری با اعتبارات مدیریت بحران در حال اجراست که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و علاوه بر آن، ۱۷ پروژه دیگر نیز از محل اعتبارات ملی و استانی در دست انجام است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به مشارکت مردمی و همکاری نهادهایی مانند بسیج سازندگی، بنیاد علوی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در پروژههای آبخیزداری اظهار داشت: مطالعات حوزههایی مانند دستجرد در سربیشه و سراب علیا در درمیان نیز با مشارکت آبخیزنشینان در حال انجام است.» نصرآبادی در پایان تأکید کرد که افزایش اعتبارات و تخصیص ردیف مستقل برای حوزههای مرزی از اولویتهای برنامههای آینده آبخیزداری استان است تا بتوان خسارات ناشی از سیلاب را به طور قابل توجهی کاهش داد و منابع آبی را در این استان خشک حفظ کرد.