
باشگاه خبرنگاران جوان - آیین بهرهبرداری از سامانه بزرگ انتقال آب دریا به اصفهان با حضور استاندار اصفهان، مدیرعامل پالایشگاه استان و دیگر دستاندرکاران این پروژه آغاز شد.
استاندار اصفهان در حاشیه آیین آغاز بهرهبرداری از این سامانه گفت: در یک رویداد تاریخی و پس از دو، سه دهه انتظار، آرزوی دیرینه مردم اصفهان محقق شد و پروژه انتقال آب به صنایع این استان به سرانجام رسید.
مهدی جمالینژاد افزود: این پروژه که در ۲ مرحله اجرا میشود، میتواند نیاز آبی صنایع بزرگ اصفهان را تأمین کند و میزان فشار بر روی رودخانه زایندهرود را کاهش دهد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: گام نخست پروژه شامل اجرای خط لوله ۸۰۰ کیلومتری، احداث مخازن، ایستگاههای پمپاژ و شیرآلات است که با تلاش بیوقفه همکاران و مجموعه آب منطقهای، در مدت زمان کوتاهی به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: در گام نخست، حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب به استان انتقال مییابد که معادل کل مصارف صنایع بزرگ اصفهان است و میتواند وابستگی آنها به زایندهرود را قطع کند.
جمالینژاد بیان کرد: این پروژه نهتنها مشکل کمآبی صنایع اصفهان را حل میکند، بلکه گامی اساسی در راستای احیای زایندهرود محسوب میشود، زیرا وابستگی آبی حوزه صنعت استان به این رودخانه را از بین میبرد.
استاندار اصفهان تأکید کرد: البته احیای زایندهرود، یک پازل چندبُعدی است و این پروژه، نخستین قطعه مهم آن است و با تکمیل گام دوم آن، تمام صنایع اصفهان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
وی همچنین این پروژه را جزو رکوردهای ملی کشور دانست و یادآورشد: این اقدام حاصل تلاش دولتهای سیزدهم و چهارهم است که با شتاب زیاد و کار سهشیفته، به نتیجه رسید.
جمالینژاد بیان کرد: البته اجرای پروژههای دیگری مانند ماندگان و کوهرنگ سه نیز با قوت در دست اجراست تا مدیریت منابع آب استان اصفهان بهبود یابد.
وی با تاکید به اینکه رسیدن آب دریا به اصفهان به معنای پرآب شدن زایندهرود یا تامین کمبود آب استان نیست، گفت: همچنان مدیریت مصرف و صرفهجویی آب جزو برنامههای ماست و پویشهایی مانند «شهروند مُروج و اصفهان منهای ۲۰» که هدف آن کاهش ۲۰ لیتری مصرف روزانه هر شهروند است، بطور جدی پیگیری میشود تا به حفظ منابع آبی کمک کند.