مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، از اقدامات صورت گرفته در خصوص پایداری برق و سوخت‌رسانی در ایام محرم و سایر ایام سال خبر داد و بر اهمیت مدیریت صحیح بحران در مواجهه با چالش‌های اقلیمی تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با حضور در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان با تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت بحران استان، از تأمین موفقیت‌آمیز آب شرب در ایام ماه محرم با تاکید استاندار خبر داد و گفت: با تشکیل قرارگاهی، پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های آبرسان و دستگاه‌های همکار صورت گرفت؛ همچنین در حوزه سوخت‌رسانی و سایر موارد نیز همکاری‌های لازم انجام شد.

او با اشاره به تاثیر گرمای شدید هوا بر زندگی و سلامت مردم، روال تصمیم‌گیری برای تعطیلی ادارات و مراکز در شرایط بحرانی را تشریح کرد و افزود: در این‌گونه موارد، ابتدا دستگاه‌های تخصصی مانند هواشناسی و بهداشت و درمان نظر کارشناسی خود را ارائه می‌دهند و موضوع در کارگروه مطرح می‌شود، سپس با هماهنگی مسئولین ارشد استان، تصمیم‌گیری برای تعطیلی یا عدم تعطیلی صورت می‌گیرد؛ گاهی اوقات مردم نیز با تعطیلی مخالف هستند، از این رو دستور نهایی تعطیلی با شخص استاندار است که این امر فرآیندی بسیار حساس و دقیق را می‌طلبد.

آخوندی بیان کرد: حدود یک ماه است که قطعی برق در استان نداشته‌ایم؛ چرا که اولویت، حفظ رفاه و آسایش مردم بود، هرچند این اقدام در سطح کشور ممکن است با دیدگاه‌های متفاوتی رو‌به‌رو شود، اما تلاش ما بر حفظ رضایت مردم بوده است.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: تبعات قطع برق تنها به گرما محدود نمی‌شود و بر کاسبی و سایر شئون زندگی مردم تاثیرگذار است، از این رو، تلاش می‌شود حداقل خاموشی را شاهد باشیم.

او از برنامه استان برای توسعه انرژی‌های پاک خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر استان ما به سمت تولید هزار و ۴۰۰ مگاوات برق خورشیدی در حرکت است و فرآیند نهایی‌سازی تولید حدود ۸۰۰ مگاوات آن در جریان و کار اجرایی آن در حال انجام است.

آخوندی تصریح کرد: در مورد مقابله با پدیده ریزگرد‌ها و هشدار‌های هواشناسی (زرد و نارنجی) کارگروه مربوطه زمانی تشکیل می‌شود که در شرایط اضطرار قرار بگیریم یا نزدیک باشد؛ یعنی زمانی که شاخص پایداری ذرات هوا برای ۲۴ ساعت متوالی از ۱۵۰ بالاتر باشد؛ در استان ما معمولاً با خنک شدن هوا از بعدازظهر تا شب، پایداری ذرات کاهش یافته و میزان آنها کم می‌شود؛ در جا‌هایی که دستگاه سنجش وجود دارد، می‌توان از 
نرم‌افزار سنجش DOE برای تشخیص میزان آلودگی استفاده کرد، البته ممکن است سنسور‌ها گاهی دقیق عمل نکنند که در این صورت سنجش‌های میدانی نیز انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که به طور خاص از شبکه‌های تلفن همراه برای اطلاع‌رسانی بحران استفاده می‌کند، اظهار کرد: امسال تاکنون ۳۶ روز هوای نامطلوب را در استان تجربه کرده‌ایم.

او گفت: در مورد بحث خشکسالی و بیابان‌زایی، وسعت مناطق بیابانی استان ۱۲.۵ میلیون هکتار از مجموع ۱۵ میلیون هکتار مساحت استان است؛ در خصوص وضعیت تالاب کجی نهبندان، تناسب استفاده از منابع زیرزمینی با میزان تغذیه این منابع بسیار مهم است و همواره محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود، اما متاسفانه گاهی بهره‌برداران همکاری لازم را انجام نمی‌دهند که این امر منجر به خشک شدن چاه‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید


آخوندی در پایان اعتبار پیش‌بینی شده برای حوزه بیابان در امسال را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ما معتقدیم این اعتبار باید به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد، در جلسات نیز از افراد درخواست الگوبرداری از استان‌های مشابه برای حل مسائل داریم؛ دستگاه‌های تخصصی نیز اقدامات لازم را انجام داده‌اند، اما سرعت عمل اقدامات با توجه به شدت گرما و کمبود اعتبار، کند است.

ناترازی تولید و مصرف برق ناشی از گرمای بی‌سابقه

دادگر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، در ارتباطی تلفنی با برنامه با اشاره به افزایش بی‌سابقه دما از نیمه فروردین ماه گفت: متاسفانه، افزایش دما باعث ناترازی بین تولید و مصرف برق شده است؛ با توجه به اینکه امکان ذخیره برق وجود ندارد و توزیع بر اساس سهمیه‌بندی انجام می‌شود، شرایط کنونی به گونه‌ای است که سهمیه‌ها هر هفته تعیین می‌شوند.

او افزود: هر یک درجه افزایش دما، مصرف برق کشور را هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش می‌دهد و طبق برنامه کشوری، لازم بود روزانه حداقل دو ساعت خاموشی برای هر مشترک در استان اعمال شود، اما تلاش کردیم با بومی‌سازی سهمیه خاموشی، این میزان را به روزی دو ساعت به صورت یک روز در میان کاهش دهیم؛ همچنین، خاموشی چاه‌های کشاورزی نیز از ساعت ۱۱ تا ۱۶ هر روز اعمال می‌شود.

دادگر بیان کرد: تلاش ما این بوده که محدودیت‌ها را تا حد امکان برای مشترکین استان کاهش دهیم و در این راستا، سهمیه خاموشی را به صورت بومی مدیریت کرده‌ایم و در حال حاضر، خاموشی کمتری نسبت به سهمیه کشوری اعمال می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیرو برق خراسان جنوبی ادامه داد: برای مشترکین پرمصرف، به صورت پله به پله، مجازات نقدی در قبوض برق در نظر گرفته شده است.

او با اشاره به اینکه طبس در یک روز به عنوان یکی از گرم‌ترین شهر‌های جهان ثبت شد، عنوان کرد: طبس به طور کلی شهری گرمسیر است و سایر شهر‌های معتدل استان نیز در حال تجربه افزایش دما هستند.

دادگر ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس به خاطر همکاری در مدیریت شرایط، تصریح کرد: نمایندگان مجلس نیز کمک کردند تا با اتخاذ تدابیر لازم، خاموشی‌ها به حداقل برسد؛ البته، اگر از برنامه کشوری بسیار فاصله بگیریم، کنترل و قطعی‌ها از همان مبدأ اعمال خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار کرد: برنامه اطلاع‌رسانی قطعی‌ها را در دست داریم و قطعی‌ها طبق برنامه انجام می‌شود؛ از ابتدای خرداد تا اواسط هفته گذشته، هیچ قطعی‌ای نداشتیم که به همین دلیل، از سوی کشور اخطار دریافت کردیم که در صورت عدم اعمال خاموشی‌ها، راساً وارد عمل خواهند شد.

او در پایان از مشترکین خواست در ساعات خاموشی، وسایل برقی را خاموش نگه دارند و از وسایل حفاظتی برای جلوگیری از خسارت استفاده کنند، وی همچنین تاکید کرد که در صورت بروز هرگونه مشکل، موضوع قابل بررسی خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.