شاوردیان می‌گوید دشمنان دریافتند ایران مجموعه‌ای از ساکنان یک قلمرو جغرافیایی نیست، بلکه ملتی یکپارچه، دارای حافظه تاریخی، تجربه مقاومت و اراده ایستادگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان - همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران به همت «قرارگاه جهادی اندیشه» وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، صبح چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور رهبران و پیروان ادیان الهی در تالار علامه جعفری (ره) پژوهشگاه در شهر تهران برگزار شد.

در این همایش جمعی از شخصیت‌های برجسته ادیان الهی ایران، حضرات آیات، حجج اسلام و آقایان علی‌اکبر رشاد (رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، محمدحسن اختری (رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع))، مولوی محمداسحاق مدنی (رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی)، سید محمود علوی (دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای اقوام، ادیان و مذاهب)، حاخام یونس حمامی لاله زار (رهبر دینی کلیمیان ایران)، دکتر افشین نمیرانیان (رئیس انجمن زرتشتیان)، وانیا سرگیز (خوری اسقف کلیسای آشوری، کلدانی و کاتولیک)، مار‌نِرسای بنیامین (اسقف ایران، ارمنستان و گرجستان)، آراکِل کادِهچیان (دستیار خلیفه ارامنه تهران)، سرکیس داویدیان (اسقف کلیسای ارامنه کاتولیک)، جناب آقای دکتر آرا شاوردیان (نماینده ارامنه تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی) جناب آقای دکتر همایون سامه یَح (رییس انجمن کلیمیان و نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی)، جناب آقای شارلی انویه تکیه (نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی ایران در مجلس شورای اسلامی)، دکتر پدرام سروش پور (عضو انجمن موبدان ایران) و دیگر اصحاب و پیروان ادیان آسمانی به ارائه مطالب و نکته نظرات خود در خصوص موضوع پیروان ادیان الهی و مسئله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران پرداختند.

آراکل کاده‌چیان دستیار اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفۀ ارامنۀ تهران و شمال در سخنان خود در رابطه با حمله‌ای که از سوی رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربیِ حامی آن به جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت، این موضوع را از دیدگاه مسیحیت و اسلام این چنین بررسی کرد.

ایشان فرمود. «رژیم صهیونیستی، همان‌گونه که برای همه ما شناخته‌شده است، از نخستین روز‌های تأسیسش تا به امروز، منشأ خطر و آسیب برای کشور‌های منطقه و مردم آن بوده است. این رژیم با رفتار‌های خود، تمامی قوانین، حقوق و ارزش‌های بین‌المللی، اخلاقی، دینی و انسانی را نادیده گرفته و زیر پا گذاشته است. اگر به جنگ ۱۲ روزه‌ای که در روز‌های اخیر تحمیل کرد نظاره کنیم، می‌توانیم سه نکته اصلی را بیابیم که همگی با ارزش‌های اخلاقی و دینی در تضاد هستند:

الف) تجاوز به آزادی
در هر دو دین مسیحیت و اسلام، آزادی نعمتی است که از سوی خداوند به انسان عطا شده است. بر اساس کتاب مقدس و قرآن، انسان آزاد آفریده شده است. او این آزادی را دارد که در زندگی‌اش میان نیکی و بدی انتخاب کند، احکام الهی را بپذیرد یا رد کند. با این حال، میان آزادی فردی و آزادی اجتماعی توازنی روشن و مشخص وجود دارد. انسان حق ندارد با استفاده از آزادی خود، آزادی دیگران را محدود کند. آزادی هر فرد جایی پایان می‌پذیرد که آزادی جامعه را مختل می‌سازد، چرا که در آن صورت، آزادی به خودسری و بی‌بندوباری تبدیل می‌شود. در کتاب مقدس آمده است: آزادی شما نباید بهانه‌ای برای انجام شر باشد «رسالۀ اول پطروس باب ۴ آیۀ ۲. این اصل در زندگی ملت‌ها و دولت‌ها نیز کاربرد دارد. زمانی که دولتی همچون رژیم صهیونیستی به کشور دیگری حمله می‌کند، جنگ به راه می‌اندازد و آزادی زندگی مردم آن کشور را سلب می‌کند، این یک خطای بزرگ، جنایت و گناهی است علیه قوانین، حقوق و ارزش‌های بین‌المللی، اخلاقی و انسانی. چنین اقدامی به هیچ وجه قابل توجیه، زیبا جلوه دادن یا تلطیف نیست. افزون بر آن، این نافرمانی و گناهی است علیه اراده و احکام خداوند، که از دیدگاه تمامی ادیان محکوم است.

ب) نقض صلح
جالب است بدانید که در هر دو کتاب مقدس و قرآن، واژه «صلح» یکی از نام‌های خداوند است. خدای ما، خدای صلح است. بنابراین، هدف ادیان مسیحیت و اسلام، برقراری صلح در دل‌ها و زندگی انسان‌ها بوده است. خداوند می‌خواهد که مردم، ملت‌ها و اقوام با صلح، عشق متقابل و احترام با یکدیگر زندگی کنند. در قرآن آمده است:‌ای مردم! ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و شما را ملت‌ها و قبیله‌هایی قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ گرامی‌ترینِ شما نزد خداوند، پرهیزکارترینِ شماست. (سوره حجرات، آیه ۱۳) بنابراین، زمانی که رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربیِ حامی آن، در تلاش برای برهم زدن صلح ایران و ملت آن هستند، پیش از هر چیز، قوانین الهی را نقض می‌کنند و با اراده خداوند مخالفت می‌ورزند.

اگر به تاریخ معاصر جمهوری اسلامی ایران بنگریم، از نخستین روز‌های انقلاب تا به امروز، یکی از اهداف اصلی رهبری و مردم ایران، برقراری صلح در منطقه، در میان کشور‌های اسلامی و در سراسر جهان بوده است. بزرگ‌ترین گواه آن، این است که ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگی نبوده است و هر دو جنگی که درگیر آن شده، بر او تحمیل شده‌اند.

ج) تحمیل جنگ
رژیم صهیونیستی، با حمایت برخی از کشور‌های غربی، همواره تلاش کرده تا کشور‌ها را به جنگی علیه خود وادارد، همان‌طور که با فلسطین، لبنان و اخیراً با ایران چنین کرده است. تحمیل جنگ از دیدگاه همه ادیان، به‌ویژه مسیحیت و اسلام، محکوم است. حضرت عیسی مسیح می‌فرماید:» هر که شمشیر بردارد، با شمشیر نیز کشته خواهد شد) «متی ۲۶:۵۲. (و در قرآن آمده است:» تجاوز نکنید؛ بی‌گمان خداوند متجاوزان را دوست ندارد. «در صورت تحمیل جنگ، هر دو دین مسیحیت و اسلام اجازه دفاع مشروع را به کشور هدف می‌دهند، به شرط آنکه اصول اخلاقی مربوط به جنگ رعایت شود؛ و در واقع، ایران در جنگ ۱۲ روزه همین کار را انجام داد. نتیجه چه بود؟ ضرب‌المثلی هست که می‌گوید: «در هر شری، خیری نهفته است «شرّی که رژیم صهیونیستی آفرید، با نیکی پاسخ داده شد. ملت ایران بیش از پیش متحد شد و به شیوه‌های گوناگون، عشق، احترام، همبستگی و اتحاد خود را زیر پرچم ایران ابراز کرد. شهدا به نماد‌های مبارزه تبدیل شدند، که هم ملت ایران و هم انسان‌های آزاده در سراسر جهان به آنان احترام گذاشتند و آنها را دوست داشتند. در چهارگوشه جهان، مردم به شیوه‌های مختلف همبستگی و حمایت خود را از رهبری و ملت ایران اعلام کردند. رهبران دینی، مدافعان حقوق بشر و متخصصان حقوق بین‌الملل بیانیه‌هایی در محکومیت آن اقدامات صادر کردند و مقالاتی نوشتند؛ و سرانجام، ایران با کمترین خسارت از جنگ ۱۲ روزه پیروزمندانه بیرون آمد، چرا که همان‌طور که در کتاب مقدس آمده است:» اگر خدا با ماست، چه کسی می‌تواند علیه ما باشد؟) «رومیان ۸:۳۱».

وی در پایان سخنان خود دعا کرد که خداوند کشور عزیز و مقدس ما، ایران را برکت دهد و از آن محافظت کند. خداوند به رهبری و مردم ایران صلح و حکمت عطا کند. خداوند جان همه شهدا را در آرامش نگه دارد و آنان را در بهشت، در کنار پرهیزکاران خود، بپذیرد.

در بخش دیگر این همایش، نماینده ارامنه تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر آرا شاوردیان، با ادای احترام به خانواده‌های شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: مجلس شورای اسلامی همواره احترام و ارادت قلبی خود را نثار خانواده‌های شهدای والامقام می‌کند. در روز‌های گذشته، ایران عزیز ما هدف تجاوزی سنگین و بی‌سابقه از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار گرفت. رژیم متجاوز، با این تصور که می‌تواند با حملات غافلگیرانه زیرساخت‌های نظامی، هسته‌ای و فرماندهی کشور را نابود کند، وارد جنگی تمام‌عیار شد، اما این اقدام تنها چهره واقعی، شرارت‌بار و خباثت‌آلود صهیونیست‌ها را بیش از پیش نمایان کرد، اما ایران فقط یک سرزمین نیست، یک ملت یکپارچه است.

وی ادامه داد: در این حملات ناجوانمردانه، زیرساخت‌های نظامی، غیرنظامی و علمی ما هدف قرار گرفت؛ از تهران گرفته تا اصفهان، نطنز، فردو و دیگر نقاط کشور، زیر بمباران بی‌وقفه قرار داشتند. اما آنچه در این نبرد ۱۲ روزه رخ داد، صرفاً یک تقابل نظامی نبود، بلکه جلوه‌ای روشن از اراده ملی، انسجام اجتماعی و اقتدار دفاعی ملت ایران بود. کشوری که با تهدیدی واقعی مواجه شد، اما با عزت، عقلانیت، مشروعیت دفاعی و مهم‌تر از همه با رهنمود‌های مقام معظم رهبری و توان بومی دلاوران ارتش و سپاه پاسداران، پاسخی کوبنده به دشمن داد.

شاوردیان تأکید کرد: در این نبرد، ایران تنها نبود. ملت ایران، اقوام ایرانی و پیروان ادیان الهی، همگی در کنار یکدیگر ایستادند تا به جهان نشان دهند که هیچ قدرتی نمی‌تواند این سرزمین را در هم بشکند و هیچ تهدیدی، یارای شکاف انداختن در وحدت ملی ما را ندارد.

ارامنه ایران همچون همیشه در کنار ملت ایستاده‌اند

وی افزود: به عنوان نماینده جامعه شریف ارامنه در مجلس شورای اسلامی، مفتخرم اعلام کنم که ارامنه ایران همچون همیشه، دوشادوش ملت ایران ایستاده‌اند. در روز‌های سخت بمباران، جوانان ارمنی در بیمارستان‌ها، خطوط امدادی، مراکز داوطلبانه و در قلب مقاومت، همراه خواهران و برادران مسلمان، کرد، فارس، بلوچ، زرتشتی، آشوری و دیگر اقوام ایران حاضر بودند.

نماینده ارامنه شمال کشور با اشاره به نقش‌آفرینی همه‌جانبه مردم ایران گفت: ایران امروز مدیون فرزندان دلیر خود است؛ آنان که امنیت و آرامش این کشور را با جان و خون خود تضمین کردند. آنچه در این روز‌ها رقم خورد، جلوه‌ای از وحدت واقعی و الهام‌بخش میان اقوام و ادیان ایرانی بود. دشمنان ملت، امید داشتند با بهره‌گیری از ابزار‌های نظامی، سیاسی و رسانه‌ای، به اختلافات دامن بزنند؛ اما آنچه رقم خورد، تجلی استقامت و پیوستگی ملت بود. آنان دریافتند که ایران تنها مجموعه‌ای از ساکنان یک قلمرو جغرافیایی نیست، بلکه ملتی یکپارچه، دارای حافظه تاریخی، تجربه مقاومت و اراده ایستادگی است.

وی تأکید کرد: اکنون که وارد مرحله پس از جنگ شده‌ایم، مسئولیت ما دوچندان است. باید نه‌تنها زیرساخت‌ها، بلکه رویه‌ها و اعتماد عمومی را بازسازی کنیم. باید انسجام ملی را تقویت کنیم و زمینه مشارکت برابر همه اقوام و ادیان در توسعه کشور را بیش از پیش فراهم آوریم. وحدت، سرمایه ملی ماست؛ سرمایه‌ای که حفظ آن نیازمند سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اراده‌ای مشترک است.

ایران یکپارچه شکست‌ناپذیر است

آرا شاوردیان با اشاره به دستاورد‌های ملی، بیان کرد: تجربه این جنگ بار دیگر نشان داد که ایران یکپارچه شکست‌ناپذیر است. ما از دل تهدید، فرصت ساختیم و بار دیگر به جهانیان اثبات کردیم که در برابر دشمنان، نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کنیم، بلکه با اتکا به مردم، حاکمیتی برخاسته از دل ملت، دانش بومی و ایمان الهی، قدرتمندتر از گذشته ظاهر خواهیم شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: با خضوع و احترام، یاد همه شهدای این مسیر را گرامی می‌داریم و نام و آرمانشان را چراغ راه آینده می‌سازیم؛ آینده‌ای مستقل‌تر، امن‌تر و شکوفاتر برای نسل‌های پس از ما. ایران، در طول تاریخ، بار‌ها مورد تهاجم قرار گرفته، اما هر بار، چون ققنوسی از خاکستر برخاسته و درخشیده است. دوران جنگ به سر آمده، اما یاد شهدایش، صبر خانواده‌هایشان و شکوه ایستادگی ملت ایران، هرگز فراموش نخواهد شد.

در این جلسه رئیس شورای خلیفه‌گری ارامنه تهران و شمال جناب آقای واروش آوانسیان، مدیر خلیفه گری جناب آقای زوریک کاراپتیان و کشیش گریگوریس نرسسیان، مشاور مذهبی روابط عمومی خلیفه‌گری ارامنه تهران حضور داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار