اردوغان در ماه‌های اخیر بازداشت مخالفان را گسترش داده و ۵۰۰ نفر از جمله شهرداران را به عنوان بخشی از تحقیقات جنجالی فساد بازداشت کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - ترکیه شاهد یک کارزار بی‌سابقه دستگیری بیش از ۵۰۰ مخالف دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور، به عنوان بخشی از تحقیقات فساد علیه شهرداری‌های مخالف، به ویژه حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، در بحبوحه اتهامات سوءاستفاده از قوه قضائیه برای تحکیم قدرت پیش از انتخابات احتمالی است.

یک بررسی اختصاصی توسط رویترز نشان داد که مقامات ترکیه در ۹ ماه گذشته، به عنوان بخشی از کارزاری متمرکز بر شهرداری‌های تحت مدیریت حزب جمهوری‌خواه خلق بیش از ۵۰۰ مخالف را دستگیر کرده‌اند.

ارطغرل گونای، وزیر سابق فرهنگ و گردشگری در دولت اردوغان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳، گفت: «این تحقیقات به عنوان ابزاری برای فرسایش سیاسی به جای تحقیق بی‌طرفانه در مورد حقایق خاص استفاده می‌شود.»

گونای پس از دستگیری هزاران ترکیه‌ای پس از اعتراضات ضد دولتی در پارک گزی در سال ۲۰۱۳، از حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) استعفا داد. آخرین سرکوب، اگرچه در مقیاس کوچکتری انجام شد، اما فراتر رفته و اعضای بالقوه دولت آینده را که در نظرسنجی‌ها عملکرد قوی دارند، هدف قرار داده است.

گونای به رویترز گفت که این نشان دهنده اضطراب و وحشتی است که حزب حاکم (اردوغان) در مورد انتخابات آینده احساس می‌کند. 

دستگیری امام اوغلو: ضربه‌ای به مخالفان

مارس گذشته، اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول، در ارتباط با تحقیقات فساد دستگیر شد، اگرچه او این اتهامات را رد می‌کند. این دستگیری باعث اعتراضات گسترده مردم ترکیه و سقوط لیر و به عنوان تهدیدی مستقیم برای نامزد‌های اصلی اپوزیسیون تلقی شد.

از زمان آغاز سرکوب در استانبول، تحقیقات به شهر‌های بزرگی مانند ازمیر، آنتالیا و آدانا گسترش یافته است. بیش از ۲۲۰ نفر در انتظار تحقیقات بازداشت شده‌اند، در حالی که برخی دیگر در حصر خانگی قرار گرفته‌اند.

نه دفتر اردوغان و نه وزارت دادگستری این هفته به درخواست تعداد کل بازداشت‌شدگان و دستگیرشدگان یا اظهار نظر در مورد یافته‌های بررسی رویترز پاسخی ندادند.

رویترز همچنین گزارش داد که حداقل ۳۶ نفر، که اکثر آنها کارمندان بخش خصوصی با معاملات تجاری با شهرداری‌ها بودند، طبق بند «توبه مؤثر» در قانون ترکیه، از زندان برای بار دوم به دادستان‌ها اظهار ندامت کرده‌اند. مقامات متعاقبا ۳۲ نفر از آنها را تحت نظارت قضایی آزاد کردند.

منبع: المیادین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۰ تير ۱۴۰۴
اگر توی ایران این اتفاقات آنهم بعد از چندین سال از کودتای نظامی در ترکیه اتفاق می افتاد... میگفتند.. دیکتاتوری..اما چون ترکیه نوکر غریبه...این دستگیری ها دمکراسی نامیده میشوند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۲ ۲۰ تير ۱۴۰۴
خوبه که اردوغان توان راه رفتن ندارد
بیش از دو دهه است که با تغییر قوانین در قدرت باقی مانده
خب .وضع اقتصادی واقعا خراب است
اصلا نمیشه به کسی اعتماد کرد
حتی رستوران .عکسی غذایی که نشانت میدهد
با جیزی که برایت میاورد .فرق داره
کلاه برداری وووووووووووو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۹ تير ۱۴۰۴
چرا ما تو ایران جاسوس ها و منافقان ضد مردو و ضد حکومت دستگیر نمیکنیم؟
آخرین اخبار