یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنک (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدن مایعات در شرایط گرمازدگی امری ضروری است نیز گفت: مایعات مصرفی نباید بسیار سرد باشند و دمای مناسب برای مایعات خنک در حدود ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است.

به گفته کشاورز؛ مایعات بسیار سرد، مانند آب حدود ۴ درجه، می‌توانند موجب گرفتگی عضلات معده و ماندگاری طولانی‌تر آن در معده شوند که برای فرد گرمازده مطلوب نیست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی استفاده از سرم‌های خوراکی یا نوشیدنی‌هایی که حاوی الکترولیت هستند، بسیار کمک‌کننده است و برای نمونه، می‌توان شربتی متشکل از آب، عسل، نعناع و عصاره‌های گیاهی تهیه کرد که ضمن تأمین آب، سدیم، پتاسیم و منیزیم بدن را نیز جبران کند.

کشاورز گفت: نباید تصور کنیم که صرفاً با نوشیدن حجم زیادی مایعات مشکل برطرف می‌شود و مایعات باید جرعه‌جرعه و تدریجی مصرف شوند؛ مثلاً در طول یک ساعت، ۲۵۰ تا ۵۰۰ سی‌سی مایعات به فرد داده شود تا بدن فرصت جذب و تنظیم تعادل مایعات را داشته باشد.

در موارد شدید، نیاز به مراقبت‌های پزشکی است

کشاورز افزود: در مواردی که فرد دچار گرمازدگی شدید شده و علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری یا غش بروز می‌کند، بلافاصله باید در محیطی خنک یا سایه قرار بگیرد و لباس‌های اضافه از تن او خارج شود و بدن با پارچه‌ای نم‌دار و خنک به‌آرامی سرد شود. استفاده از یخ توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی تقویتی خانگی برای شرایط بحرانی

وی ادامه داد: برای کمک به بازیابی الکترولیت‌های از دست رفته، می‌توان یک محلول خانگی تهیه کرد که شامل یک لیتر آب، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق چای‌خوری نمک و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کرفس باشد، این نوشیدنی طبیعی، علاوه بر سدیم و قند طبیعی، حاوی پتاسیم و منیزیم نیز هست که به بهبود وضعیت فرد کمک زیادی می‌کند.

نقش سبزی‌ها در بازسازی بدن پس از گرمازدگی

به گفته کشاورز، استفاده از آب سبزی‌های تازه مانند کرفس، جعفری یا نعناع در چنین نوشیدنی‌هایی، می‌تواند به‌طور مؤثری در بازیابی تعادل الکترولیتی و خنک‌سازی بدن مؤثر باشد.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار