
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - بهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: زندگی بدون فناوری اطلاعات با توجه به توسعه ها، سخت و شاید غیرممکن است؛ چرا که این حوزه در مدیریت زمان و پیشبرد اهداف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نقشی کلیدی ایفا میکند و به همین دلیل، عاملی مهم در راستای توسعه پایدار محسوب میشود.
او افزود: وجود نیروهای مستعد در حوزه فناوری اطلاعات در ایران و استان در توسعه زیرساختهای ارتباطی به عنوان مکمل خدمات علم و فناوری بسیار تأثیر گذار است.
بهی بیان کرد: در استان طرح مهم توسعه فیبر نوری در دست اجراست که بستری پایدار برای کسبوکارها فراهم میآورد؛ از ابتدای دولت چهاردهم، ۱۲۰ روستای جدید با اعتباری بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان به شبکه ملی ارتباطات متصل شدهاند و تلاش میکنیم تا پایان دولت، تمامی روستاهای باقیمانده نیز به این شبکه سراسری بپیوندند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: تلاش بخش خصوصی و فعالان این حوزه نقشی حیاتی در توسعه زیست بوم فناوری ایفا میکند، از تمامی فعالان و ایده پردازان دعوت میکنیم تا با مراجعه به این اداره کل، از بسترهای موجود و تسهیلات ارائه شده بهرهمند شوند.
او بر اهمیت کسب مهارت در این حوزه اشاره و عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم دولت، اجرای طرح ملی ایران دیجیتال است که با هدف کاهش شکاف دیجیتال و توسعه فعالیتهای مرتبط با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی طراحی شده است.
بیشتر بخوانید
بهی تصریح کرد: توجه به توسعه مهارتها بسیار مهم بوده و لازم است برنامهریزیهای لازم برای آن بیش از پیش صورت بگیرد؛ طرح ملی ایران دیجیتال وبسایتی فعال برای دانشآموزان بوده و به شیوهای طراحی شده تا مهارتهای لازم برای هوش مصنوعی و دیجیتال را به آنها بیاموزد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که در صورت عدم دسترسی به اینترنت جهانی چه باید کرد؟ گفت: بستر امن و پایداری تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات در کشور پیشبینی شده است؛ این شبکه، در کنار توسعه خدمات و کاربریهای بخش خصوصی، تضمینکننده تداوم فعالیتهاست، به عنوان مثال در جنگ ۱۲ روزه که دسترسی به اینترنت جهانی محدود بود، شبکه ملی اطلاعات فعال بود و تمامی بسترهای داخلی و کارهای مربوط به داخل کشور بدون وقفه انجام میشد؛ البته همچنان جای توسعه و پیشرفت وجود دارد.
او افزود: امروزه تمامی بخشهای توسعه به فناوری اطلاعات وابسته هستند؛ شرکتهای توانمندی در این حوزه فعالیت میکنند که سایر بخشها میتوانند با مشورت گرفتن از آنها، ارزشآفرینی قابل توجهی در کسبوکار خود ایجاد کنند؛ توسعه کشاورزی هوشمند یا گردشگری آنلاین، از جمله نیازهای استان است که با همت همگان و علاقه مردم به این حوزه، میتوانیم ظرفیتهای فناوری اطلاعات را بیش از پیش شکوفا سازیم.