
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - ابراهیم ساعدی محقق و پژوهشگر با اشاره به هفته اطلاع رسانی پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام گفت: در یک مطالعه علمی تعداد ۱۰۰ نمونه انسانی مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد و نیز تعداد ۴۰ نمونه کیست هیداتید حیوانی در کشتار گاههای استان جمع آوری و به آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده پزشکی منتقل شد.
وی افزود: طبق یافتههای این مطالعه بیماری کیست هیداتید در انسان حدود ۶۰ درصد کبد و ۳۵ درصد ریه را درگیر میکند.
ساعدی ادامه داد: همچنین سایر ارگانها شامل جدارقفسه سینه (۲%)، کیسه صفرا (۲%)، کلیه (۱%) و لگن (۱%) در این بیماری مورد تهاجم قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: بحث و نتیجه گیری یافتههای مولکولی نشان داد که در استان چهارمحال و بختیاری ژنوتیپهای G۱ و G۳ باعث ایجاد آلودگی در انسان و حیوان شده که این یافتهها نقش مهمی در پیشگیری و کنترل هیداتیدوزیس در منطقه ایفا میکند.
ساعدی گفت: با توجه به اینکه در مطالعه حاضر یافته جدیدی مبنی بر جداسازی سویه دامی حاصل شد، این مهم میتواند در تکمیل دادههای اپیدمیولوژیک سایر محققان و ایجاد گزارش جامع تری از وضعیت بیماری کیست هیداتید و ژنوتیپهای مختلف آن در مناطق مختلف ایران کمک کند.
به گفته وی؛ این یافته میتواند به عنوان ابزاری در تصمیم گیریها در جهت کنترل و جلوگیری از استمرار چرخه انتقال نقش ایفا کند.
وی در پایان به مردم توصیه کرد: برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام، از کشتار و ذبح غیربهداشتی دام و مصرف گوشت غیر بهداشتی بدون تاییدیه دامپزشکی خودداری کنند.