
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی ـ پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی در حاشیه بازدید سفرای بیش از ۲۰ کشور از ساختمان شیشهای، به سوالات خبرنگاران درباره حملات اخیر رژیم صهیونیستی، روند بازسازی ساختمان شیشهای، واکنش کشورهای غربی، اتخاذ تدابیر امنیتی و... پاسخ داد.
جبلی با اشاره به اصابت موشکهای رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشهای صداوسیما گفت: این ساختمان فقط متعلق به صداوسیما نیست؛ بلکه نمادی از ایستادگی، مقاومت و سرپا بودن رسانه ملی است. با وجود آسیبهای ظاهری، ساختمان همچنان پابرجاست و به زیبایی بازسازی خواهد شد.
وی از عدم حضور کشورهای مدعی آزادی بیان در بازدید از آثار تجاوز رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و افزود: این کشورها تمایلی به دیدن حقیقت ندارند. در حالیکه انتظار داشتیم برای مشاهده واقعیتها و انتقال آن به ملتهای خود حاضر شوند.
جبلی همچنین تاکید کرد که حمله به ایران باعث تقویت انسجام ملی و افزایش روحیه کارکنان رسانه ملی شده است.
او ادامه داد: حقیقت کشتار مردم مظلوم غزه زیر خاکستر تبلیغات صهیونیستی پنهان نخواهد ماند. از دانشگاههای آمریکا تا کشورهای اروپایی، موج همبستگی جهانی با مردم غزه در حال شکلگیری است.
رئیس رسانه ملی با اشاره به بازدید کارشناسان فنی از ساختمان شیشهای اظهار کرد: بر اساس گزارشهای اولیه، ساختمان قابل بازسازی و احتمالاً نیازمند مقاومسازی است. در صورت تامین منابع، پیشبینی میشود عملیات بازسازی ظرف یک سال یا کمی بیشتر تکمیل شود.
وی درباره واکنشها به برخی اظهارات در برنامههای زنده تلویزیونی گفت: از همه کارشناسان و مهمانان رسانه ملی میخواهم قدر فرصت آنتن زنده را بدانند و حرمت این امانت را حفظ کنند. ما در طول ۱۲ روز دفاع مقدس، حدود ۶۰۰۰ ساعت فقط شبکههای سیما برنامه تولید و پخش کردند. بخش عمده این برنامهها زنده بوده است. این آمار بدون شبکههای صدا، استانی و شبکه خبر است. با این حال، نیت رسانه ملی در طول این ۱۲ روز جنگ ایستادگی، مقاومت و تقویت وحدت و همبستگی بود.
جبلی درباره تعداد موشکهای اصابت شده به ساختمان شیشهای سازمان صداوسیما توضیح داد: بررسی تعداد موشکهای اصابت شده به نظر دقیق کارشناسان نظامی بر میگردد. اما آنچه ما از محل انفجارها، پیدا کردن سر جنگی موشکها و تصاویر موجود در دوربینها دیدیم، متوجه کشف یک محل انفجار دیگر هم شدیم. تا الان فکر میکردیم هفت موشک به ساختمان به صورت عمودی اصابت کرده و سه موشک به طبقه دوم ذیل جنوبی و بالای استودیوی شبکه خبر خورده است، اما روز گذشته یک گلوله سر جنگی موشک را پیدا کردیم، که به زیر ساختمان شیشهای نفوذ کرده بود. بنابراین، تا الان این تعداد به ۱۱ موشک رسیده است. البته باید کارشناسان بابت نوع موشک، نوع انفجار و تعداد موشکها بررسیهای دقیقتر بکنند. آنچه برای ما طبق محل انفجارها و حفرههای ایجاد شده مشخص شده، ۱۱ موشک اصابت کرده است.
رئیس رسانه ملی درباره اقدامات امنیتی که صداوسیما بعد از حمله رژیم صهیونیستی انجام داد، توضیح داد: ما از قبل میدانستیم حمله صورت میگیرد. به همین دلیل، رزمایش آمادگی همکارانمان را از شش ماه پیش آغاز کردیم. بعضی از بخشهای کوتاه شبکه خبر بدون اینکه هموطنانمان متوجه تغییر استودیو بشوند، از شش ماه قبل از محلهای دیگری در حال پخش بود. برای اینکه تمرین کرده باشیم و اگر در روز حادثه مجبور شدیم استودیوی شبکه خبر را ترک کنیم، وقفهای در پخش اخبار به وجود نیاید. به دلیل این پیشبینیها و تدابیر را در نظر گرفتیم، که کوچکترین وقفهای در پخش اخبار رخ نداد و ما حداکثر تدابیر را برای حفظ سلامت امنیت همکارانمان پیشبینی کرده بودیم. امیدواریم در آینده اتفاقی نیفتد، ولی ما برای احتمالات آینده خودمان را آماده کردیم.
وی با بیان اینکه ما مستنداتی را که باید برای مکاتبات با سازمانهای بینالمللی آماده میکردیم، مستندات را به وزارت امور خادجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال کردیم، افزود: مرکز بینالملل ما در سازمان صداوسیما با سازمانهای بینالمللی و نهادهای بینالمللی مکاتبات و ارتباطاتی را برقرار کرده است. امیدواریم بتوانیم این محکومیت ضروری که باید سازمانهای بینالمللی داشته باشند، از آنها بگیریم. امیدواریم این تلاشها منجر به انجام بهتر مسئولیتهای آنان و محکومیت حمله رژیم صهیونیستی بشود.