
باشگاه خبرنگاران جوان - علی آبادی در این بازدید که روز یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴ صورت گرفت، با بیان اینکه کشور در یکی از سختترین دورههای خشکسالی شش دهه اخیر قرار دارد، اظهار داشت: خشکسالی امسال از نظر شدت و گستره بیسابقه بوده و نیاز به مدیریت مصرف آب بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
وی ادامه داد: در این شرایط، پروژه انتقال آب طالقان به عنوان یکی از راهکارهای مهم برای تأمین آب شرب استانهای پرجمعیت، از اهمیت راهبردی برخوردار است.
وی با اشاره به بازدید امروز خود از روند اجرایی پروژه افزود: این طرح پیشرفت بسیار خوبی داشته و طی ماههای اخیر با شتاب مناسبی دنبال شده است. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از پروژه به اتمام رسیده و بخش مهمی از عملیات اجرایی در حال انجام است.
وزیر نیرو ادامه داد: در دو ماه اخیر، پیشرفت طرح به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ بهگونهای که در مقایسه با دو سال گذشته، طی شش ماه اخیر بیش از دو برابر سرعت گرفتهایم. این موضوع نشاندهنده عزم جدی برای تکمیل سریعتر پروژه است.
علی آبادی با تأکید بر نقش مشارکت مردم در عبور از بحران آب خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که در سالی خشک زندگی میکنیم و صرفهجویی در مصرف آب کاملاً ضروری است.
وی همچنین درباره سهم استانها از منابع این پروژه تصریح کرد: سهم دقیق استانها بر اساس جمعیت و نیاز آبی در حال بررسی است و به گونهای تخصیص داده خواهد شد که عدالت در تأمین آب برقرار باشد.
پروژه انتقال آب پایدار از سد طالقان به بیلقان، با هدف تأمین آب شرب استانهای البرز، تهران و قزوین، از جمله طرحهای کلان وزارت نیرو برای مقابله با تنشهای آبی در فلات مرکزی ایران محسوب میشود. بهرهبرداری از این طرح میتواند بخشی از مشکلات مزمن آب در کلانشهرهای کشور را کاهش دهد.
وزیر نیرو گفت: تهران در یکی از خشکترین دورههای خود قرار دارد و ذخایر سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت بهشدت کاهش یافته است.
وی افزود: اگرچه پروژههای متعددی در دست اجراست، اما عبور از تابستان سخت پیشِرو نیازمند همراهی جدی مردم در کاهش مصرف آب است. انتظار داریم شهروندان تهران و کرج با صرفهجویی حتی جزئی، در این مسیر به دولت کمک کنند.
وزیر نیرو ضمن تأکید بر لزوم اصلاح شبکه توزیع، بهروزرسانی سامانههای انتقال و تقویت ظرفیت تصفیهخانهها، اضافه کرد: با وجود محدودیت منابع، دولت در تلاش است با اقدامات زیرساختی امنیت آبی دو کلانشهر کرج و تهران را تضمین کند، اما تحقق کامل این مهم نیازمند همراهی مشترکان و صرفهجویی در مصرف آب است.
علیآبادی در پایان با اشاره به نگاه آیندهنگر وزارت نیرو بیان کرد: پروژه آبرسانی طالقان به تهران نهتنها برای امروز، بلکه برای آینده تهران و البرز نیز طراحی شده است و با تکمیل آن گامی مهم در مسیر تأمین پایدار آب شرب این دو استان برداشته خواهد شد، با وجود این، کنار اقدامات فنی همراهی مردم همچنان کلید عبور از مشکلات کمبود آب است.
خشکسالی تهران در ۶ دهه گذشته بیسابقه است
علیآبادی همچنین در حاشیه بازدید از پروژه خط دوم آبرسانی سد طالقان به بیلقان و تهران با یادآوری اینکه "کشور خشکسالیهای متوالی را پشتسر گذاشته است و هماکنون نیز در سالهای خشک و شرایط سختی قرار داریم."، گفت: شاید در این زمینه تجربه کمتری در حافظه تاریخی کشور ثبت شده باشد بهطوری که در 6 دهه گذشته خشکسالی بهشدت امسال وجود نداشته باشد.
وزیر نیرو با اعلام اینکه وزارت نیرو بهمنظور عبور از این بحران و این شرایط برنامههای مفصلی را پیشبینی کرده است و در دست اجرا دارد که زمانبر است، افزود: خوشبختانه امروز شاهد پیشرفت بسیار خوب پروژه انتقال آب طالقان به تهران، کرج و بخشی نیز به استان قزوین هستیم و این پروژه دارای اهمیت فراوانی است.
وی با تأکید بر اهمیت همکاری مردم و مصرف بهینه منابع آبی کشور با توجه به قرار گرفتن کشور در شرایط خشکسالی، ابراز کرد: در چنین شرایطی از مردم کشور درخواست میکنیم، مصرف آب را تا جای ممکن کاهش دهند، چرا که بیتوجهی به این مهم آثار و تبعات بسیار سنگینی را بهدنبال خواهد داشت.
علیآبادی با پیشبینی اینکه پروژه انتقال آب طالقان به تهران، کرج و قزوین بخشی از مشکلات را مرتفع خواهد کرد، ادامه داد: همچنین پروژههای دیگری را در دست اجرا داریم اما کنار آن باید توجه ویژهای به مقوله مصرف و بهطورکلی مصرف بهینه منابع آبی کشور داشته باشیم تا از این طریق تابآوری بیش از پیش افزایش یابد.
منبع خبرگزاری صداوسیما