
باشگاه خبرنگاران جوان _ مصطفی خانزادی یکشنبه اظهار کرد: این اقدام با هدف ارتقای زیرساختهای حملونقل، افزایش رفاه ساکنان، تسهیل فعالیتهای اقتصادی و بهرهبرداری مؤثر از ظرفیتهای قانونی مناطق آزاد با تمرکز بر استاندارد، صرفه اقتصادی و کاهش آلایندگی انجام شده است.
وی افزود: با توجه به استقبال قابل توجه شهروندان و فعالان اقتصادی از امکان واردات خودرو، از این پس تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کد شناسایی شیما، ثبت آماری فعال و کد ساتا باشند میتوانند نسبت به واردات خودرو به این منطقه اقدام کنند.
وی با اشاره به شرایط واردات خودروهای پلاک اروند ادامه داد: تنها خودروهای صفر کیلومتر با تاییدیههای فنی و زیست محیطی، اجازه ورود به منطقه آزاد اروند را خواهند داشت و همچنین واردات خودروهای ساخت ایالات متحده ممنوع است و خودروهای وارداتی نباید دارای حجمی بیش از ۲۵۰۰ سیسی باشند.
خانزادی بیان کرد: در راستای حفظ استانداردهای کیفی و محیطزیستی، تنها خودروهایی با سطح آلایندگی یورو ۵ و بالاتر امکان ورود خواهند داشت.
وی سقف مجاز برای واردات خودروهای بنزینی را معادل ۲۰ هزار یورو و برای خودروهای هیبریدی را حداکثر ۴۰ هزار یورو اعلام کرد و گفت: این اقدام در راستای مدیریت منابع ارزی و حمایت از مصرف بهینه سوخت است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به مزایای اجرای این طرح توضیح داد: واردات خودرو با پلاک اروند، علاوه بر کاهش هزینههای خانوار، امکان دسترسی ساکنان منطقه به خودروهای بهروز و با کیفیت جهانی را با هزینهای مقرونبهصرفه فراهم میسازد.
خانزادی ادامه داد: این اقدام نقش مهمی در نوسازی ناوگان حملونقل شخصی، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی و ارتقای ایمنی تردد در سطح منطقه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: بر اساس قوانین جاری مناطق آزاد، خودروهای دارای پلاک اروند همچون گذشته سالانه ۲ نوبت و در هر نوبت یک ماه میتوانند از مرخصی خروج موقت استفاده کرده و در سطح کشور تردد کنند.
بر اساس این گزارش با آغاز مجدد واردات خودروهای اروندی، منطقه آزاد اروند، گام مهمی در مسیر بهبود خدمات شهری، توسعه اقتصادی و بهرهمندی بهتر از مشوقهای قانونی مناطق آزاد برمیدارد.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
منبع ایرنا