معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت پنبه در هشت هزار و ۷۵۰ هکتار از اراضی منطقه مغان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - غفور آقایی گفت: کشت محصول پنبه در منطقه مغان که بسته به شرایط آب و هوایی از نیمه بهار شروع شده بود، پایان یافته و این محصول بر حسب سطح زیر کشت، به ترتیب در شهرستان‌های پارس‌آباد، اصلاندوز و بیله‌سوار مغان کشت شده است.

او با اشاره به کاهش حدود ۳۵۰ هکتاری پنبه در منطقه مغان نسبت به سال گذشته و کاهش بیش از سه هزار و ۶۰۰ هکتاری سطح زیر کشت پنبه در استان اردبیل نسبت به دو سال پیش افزود: پیش‌بینی می‌شود که امسال ۳۴ هزار تن وش پنبه از مزارع پنبه استان برداشت شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با پیش‌بینی آغاز روند برداشت پنبه بر اساس تاریخ کشت و شرایط آب و هوایی از دهه اول مهر ماه بیان کرد: روند برداشت به مدت سه ماه تا ماه نخست زمستان در منطقه ادامه می‌یابد.

آقایی پایین بودن قیمت خرید محصول پنبه و درآمد اقتصادی پایین در مقایسه با زراعت‌های رقیب، عدم پرداخت به موقع بهای وش خریداری شده توسط تاجران پنبه به دلیل پایین بودن نقدینگی و نابسامانی بازار، بالا بودن هزینه تولید پنبه از جمله هزینه کارگری در زمان برداشت، بالا بودن هزینه سموم در مرحله داشت، کمبود کمباین پنبه‌چین در استان، مشکلات برداشت دستی از جمله کمبود کارگر و بالا بودن هزینه آن، واردات محلوج، نخ و الیاف با ارز دولتی در زمان برداشت را از جمله علل کاهش کشت این محصول ذکر کرد.

او محصول پنبه را گیاهی راهبردی و بسیار مهم در زنجیره ارزش غذایی و تولید کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر این این محصول با فعال سازی ۱۲ واحد کارخانه پنبه پاک کنی و یک واحد کارخانه ریسندگی فعال نقش موثری در چرخه اشتغال و اقتصاد استان اردبیل دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به افزایش عملکرد مزارع پنبه مغان از میانگین چهار تن در هر هکتار به پنج تا ۶.۵ تن در هر هکتار افزود: کشت پنبه در استان اردبیل به صورت کاملاً مکانیزه انجام شده و پس از کشت نیز علاوه بر چهار بار آبیاری و کوددهی، به طور میانگین ۱۰ بار سمپاشی انجام می‌شود.

آقایی گفت: مبارزه با علف‌های هرز مزارع پنبه در استان اردبیل به صورت دستی و مکانیکی انجام می‌شود و مبارزه شیمیایی با آفات نیز، مهم‌ترین عملیات در کشت پنبه به شمار می‌رود که تاثیر مستقیمی در عملکرد تولید محصول دارد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.