قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران در زمینه آثار ملموس جزو ۱۰ کشور دنیا و در حوزه میراث ناملموس با ثبت ۲۶ اثر از رتبه هفت به چهار صعود کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - علی دارابی روز دوشنبه ۲۳ تیر در نشست خبری ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ «دره خرم آباد» که در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار داشت: ۲۹ پرونده از ایران که ۱۱۳ سایت تاریخی را در بر می‌گیرد؛ مانند کاروانسراها، قنوات و سد‌ها در فهرست آثار سازمان یونسکو به ثبت رسیده و دره خرم آباد بیست و نهمین اثر میراث ملموس و طبیعی ایران است که در چهل و هفتمین اجلاس این سازمان به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه پرونده‌ها بعد از یک فرایند طولانی برای ثبت آماده می‌شود، افزود: در آذر ماه امسال پرونده هنر آینه کاری در معماری ایران به ثبت می‌رسد. برخی از پروند‌ها مانند الموت، مسجد ایرانی، دیوار گرگان و آسیاب بادی در فهرست ذخیره برای ثبت قرار گرفته‌اند.

تکمیل پرونده قلعه‌های الموت و فلک الافلاک برای ثبت در یونسکو

قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده قلعه‌های «الموت» و «فلک الافلاک» بعد از تکمیل دوباره برای ثبت به یونسکو ارائه می‌شود.

دارابی ادامه داد: باستان شناسان ایرانی و چینی برای تکمیل پرونده قلعه «فلک الافلاک» سه فصل کاوش انجام داده‌اند و در این زمینه مقالاتی را نوشته‌اند.

دره خرم آباد مسیر کوچ و مهاجرت از آفریقا به آسیا و از آسیا به اروپا بوده است

قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص دره خرم آباد نیز توضیح داد: ویژگی این اثر نسبت به دیگر آثار، کهن بودن آن است که نشانه‌ای از قدمت زیست و حضور انسان‌های هوشمند و مسیر کوچ و مهاجرت از آفریقا به آسیا و از آسیا به اروپا بوده است. در برخی از اسناد و یافته‌های ما، قدمت زیست انسان‌ها در این دره ۶۰ هزار و در برخی ۶۵ هزار سال بود که در سازمان یونسکو قدمت این مکان بیش از ۶۰ هزار سال ثبت شد.

وی با بیان اینکه این اثر بعد از ثبت جهانی به عموم مردم جهان تعلق دارد، افزود: ثبت این اثر آغاز راه برای مرمت، حفظ و بهره‌برداری است.

دارابی تاکید کرد: این دره باید قطب گردشگری کشور شود. به دنبال این هستیم راه خرم آباد به همدان و کریدور میراث فرهنگی را ایجاد کنیم.

قائم‌مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه اگر استان لرستان از سایت جهانی برخوردار شود رابطه معناداری با ورود توریسم و اقتصاد پیدا می‌کند، گفت: با حضور باستان شناسان و دانشمندان ایرانی و خارجی برای دره خرم آباد همایش بین‌المللی با همکاری استان لرستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار می‌شود.

دارابی تاکید کرد: شهید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سابق و حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران که در جنایت اسرائیل به شهادت رسید، برای ثبت این اثر بسیار تلاش کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار