مدیر جهاد کشاورزی سراوان در جنوب سیستان و بلوچستان از برداشت خرما از سطح سه هزار و ۸۰۰ هکتار از نخلستان‌های این شهرستان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان  _ ایرج رستم زهی اظهار کرد: سراوان با نخلستان‌های کهن خود، فصل تازه‌ای از زندگی را تجربه می‌کند. نام این فصل در گویش محلی «هامین» است؛ فصلی که در آن، نخل‌ها سرشار از ثمر می‌شوند و خرما رنگ می‌گیرد و برداشت آن آغاز می‌شود.

وی افزود: همزمان با فصل "هامین" (برداشت خرما)، نخلداران سراوانی در حال انجام عملیات "مچ‌بند" یا آرایش درختان نخل هستند که از سنت‌های دیرینه این منطقه محسوب می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سراوان گفت: پس از این مرحله، خرما‌های این شهرستان وارد فاز رنگ‌آوری شده و به رنگ‌های زرد، قرمز و نارنجی درمی‌آیند. در ادامه، مرحله تب رنگی آغاز می‌شود که در آن دانه‌های پوسیده به طور طبیعی ریزش کرده و امکان هوا دهی بهتر برای خوشه‌ها فراهم می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه ویژه سراوان در تولید خرما تصریح کرد: سراوان با سه هزار و ۸۰۰ هکتار نخلستان بارور، سالانه حدود ۲۴ هزار تن خرما تولید می‌کند که عمده آن از ارقام مرغوب مضافتی و ربی است.

رستم‌زهی فصل "هامین" را زمان جشن طبیعت و کشاورزان سراوانی دانست و خاطرنشان کرد: همکاری خوب نخلداران با کارشناسان جهاد کشاورزی و بهره‌گیری از روش‌های علمی، باعث ارتقای کیفیت محصول و افزایش رضایت بهره‌برداران شده است.

شهرستان سراوان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان، همه ساله سهم قابل توجهی در تامین خرما‌های مرغوب کشور دارد.

منبع جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.