
باشگاه خبرنگاران جوان - صیادی در جلسه وبیناری امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی، عنوان کرد: در۱۲ روز جنگ تحمیلی چهار هزار و ۵۰۰ بازدید از فروشگاههای استان لرستان انجام شد که منجر به تشکیل و ارسال ۱۲۳ پرونده تخلف به ارزش ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به تعزیرات حکومتی شد.
وی در مورد جوجه ریزی ابراز داشت: میزان جوجه ریزی استان از ابتدای سال تاکنون، سه میلیون و ۱۲۰ هزار قطعه بوده که نسبت به کل تعهد، ۷۸ درصد آن محقق شده و نسبت به آمار نقطه به نقطه سال گذشته، شش درصد جلوتر است، همچنین درصد تحقق تعهد این ماه نیز ۱۰۵ درصد بوده است. البته یکی از مشکلات مرغداری ها در سطح کشور خروج اتباع بیگانه است که بخش عمده ای از کار مرغداری ها را انجام میدادند و در حال حاضر اکثر مرغداری ها با کمبود نیروی کار مواجه هستند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: چالش جدی ما در سال زراعی جدید، بحث تامین بذر است که به دلیل خشکسالی شدید در استان لرستان که کل تولیدات بخش کشاورزی مخصوصا اراضی دیم را تحت تاثیر قرار داده، قطعا برای تامین بذر گندم در سال زراعی جدید با مشکل مواجه خواهیم بود.
وی افزود: تعهد استان برای تامین بذر گندم ۲۲ هزار تن است که تاکنون ۱۱ هزار تن از آن توسط شرکت های رسمی تامین شده و همچنین توصیه های لازم به کشاورزان جهت تامین بذر خودمصرفی ارائه شده است.
صیادی ادامه داد؛ مورد مهم دیگر بحث خرید گندم است که تاکنون ۱۱۰ هزار تن گندم خریداری شده که در سال گذشته ۵۴۰ هزار تن بوده است و این کاهش تولید به دلیل کاهش نزولات جوی اتفاق افتاده، میانگین بارش استان در سال گذشته ۵۲۲ میلیمتر بوده ولی امسال ۳۲۲ میلیمتر بارندگی داشته ایم که ۳۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد؛ سهمیه کود استان ۱۰۴ هزار و ۵۵۰ تن است که ۲۶ هزار تن از آن به استان حمل شده و ۲۰ هزار تن مصرف شده است. در حال حاضر کل موجودی ما شش هزار تن است و چون طی دو ماه آینده کشت در مناطق سردسیر شروع میشود قطعا با مشکل تامین کود مواجه خواهیم شد.
صیادی در پایان ضمن اشاره به مشکل سهمیه جو استان گفت: خشکسالی و کاهش تولید، باعث افزایش قیمت جو تا مبلغ ۲۳ هزار تومان در بازار آزاد شده است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان
https://zil.ink/ajlorestan