کارشناس سازمان ملل در امور فلسطین به تحریم‌های آمریکا علیه خود واکنش نشان داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - فرانچسکا آلبانزه، کارشناس بی‌طرف سازمان ملل در امور فلسطین، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تحریم‌های واشنگتن در پی انتقاد‌های او از مواضع کاخ سفید درباره غزه، «نقض مصونیت دیپلماتیک» او محسوب می‌شود. 

این گزارشگر ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی اشغالی این اظهارات را در جریان سفر به بوگوتا مطرح کرد، تقریباً یک هفته پس از آنکه «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، با توصیف کار‌های او به عنوان «جانبدارانه و مغرضانه»، تحریم‌ها را اعلام نمود. 

آلبانزه به حضار در پایتخت کلمبیا گفت: «این یک اقدام بسیار جدی است. بی‌سابقه است؛ و من آن را بسیار جدی می‌گیرم.» 

وی برای شرکت در یک اجلاس بین‌المللی که توسط گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور چپ‌گرای کلمبیا برای یافتن راه‌حل‌هایی در مورد مناقشه غزه تشکیل شده بود، به بوگوتا سفر کرده بود. 

این حقوقدان و کارشناس حقوق بشر ایتالیایی به دلیل اتهامات طولانی‌مدتش مبنی بر اینکه اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌زدایی در غزه است، با انتقادات شدیدی مواجه شده است. 

آلبانزه گفت: «این اقدام به وضوح نقض کنوانسیون امتیازات و مصونیت‌های سازمان ملل است که از مقامات این سازمان، از جمله کارشناسان مستقل، در برابر اقدامات و گفته‌هایشان در اجرای وظایفشان محافظت می‌کند.» 

روبیو در ۹ ژوئیه ادعا کرد که واشنگتن آلبانزه را به دلیل «تلاش‌های نامشروع و شرم‌آور برای ترغیب (دیوان کیفری بین‌مللی) به اقدام علیه مقامات، شرکت‌ها و مدیران آمریکایی و اسرائیلی» تحریم می‌کند. 

آلبانزه گفت این تحریم‌ها «هشدار به هر کسی است که جرات دفاع از حقوق بین‌الملل، حقوق بشر، عدالت و آزادی را دارد.» 

روز پنجشنبه، سازمان ملل از آمریکا خواست تا تحریم‌های علیه آلبانزه و همچنین قضات دیوان کیفری بین‌مللی را لغو کند. سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، این اقدام را «سابقه‌ای خطرناک» خواند. 

روز جمعه، اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه‌ای مخالفت خود را با تحریم‌های آلبانزه اعلام کرد و افزود که «به شدت از سیستم حقوق بشر سازمان ملل حمایت می‌کند.» 

آلبانزه که در سال ۲۰۲۲ این سمت را بر عهده گرفت، ماه جاری گزارشی تکان‌دهنده منتشر کرد و شرکت‌هایی را - که بسیاری از آنها آمریکایی هستند - محکوم کرد که به گفته او «از اقتصاد غیرقانونی اشغال، آپارتاید و اکنون نسل‌زدایی اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی اشغالی سود برده‌اند.» 

این گزارش با واکنش خشمگینانه اسرائیل و برخی از شرکت‌های مورد اشاره مواجه شد. 

واشنگتن ماه گذشته چهار قاضی دیوان کیفری بین‌مللی را به دلیل صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تحریم و از ورود آنها به آمریکا ممنوع کرد. 

گزارشگران ویژه سازمان ملل مانند آلبانزه کارشناسان مستقلی هستند که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب می‌شوند، اما به نمایندگی از این سازمان صحبت نمی‌کنند. 

بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه که توسط سازمان ملل قابل اعتماد تلقی می‌شود، اسرائیل تاکنون بیش از ۵۸،۴۷۹ فلسطینی را در غزه به قتل رسانده است. 

اسرائیل از سال ۱۹۶۷ کرانه باختری را اشغال کرده و از اکتبر ۲۰۲۳ خشونت‌ها در این سرزمین افزایش یافته است. 

منبع: العربیه انگلیسی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار