
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی- سید محمد بطحایی، معاون وزیر کشور، در جلسهای که به منظور بررسی مسائل مربوط به تشکلها و مشارکتهای مردمی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان کشور گفت:گرامی میدارم زنان، مردان، کودکان و سربازان وطن که جانشان را از دست دادند و امیدوارم انشاءالله ارواحشان با شهدای صلح محشور باشند.
وی با اشاره به تغییر برنامه جلسه و به تعویق افتادن بخشهایی از آن به علت موضوعات پیشبینی نشده، ضمن کسب اجازه از مسئولان حاضر، اظهار داشت: هدف اصلی این جلسه شنیدن نظرات دقیق و پیگیری مسائل مربوط به اختیارات وزارت کشور و سازمان اجتماعی است تا بتوانند راهکارهای عملی برای بهبود مشارکت اجتماعی ارائه دهند.
بطحایی با اشاره به نتایج پیمایشهای انجام شده در حوزه انسجام و مشارکت اجتماعی گفت:این ۱۲ روز اخیر نشان داد که انسجام و مشارکت اجتماعی کاهش یافته است؛ این مسئله ایجاب میکند تعاریف و مفاهیم مرتبط با انسجام اجتماعی و مشارکت را مجدداً مورد بازنگری قرار دهیم تا راهکارهای موثرتری طراحی شود.
معاون وزیر کشور موانع اصلی پیش روی تشکلها و مشارکتهای مردمی را اینگونه برشمرد:قوانین و مسیرهای سخت و پیچیده بروکراتیک که سرعت عمل را کاهش میدهد، سطح پایین آگاهی جامعه نسبت به نقش و جایگاه NGOها و تشکلهای مردمی، کمبود حمایتهای مالی و حقوقی لازم برای فعالان این حوزه، عدم تعامل موثر و گاه ممانعت دستگاههای دولتی از فعالیت تشکلها.
وی با بیان اینکه برخی دستگاههای دولتی حتی به عنوان ماموریت خود، جلوگیری از فعالیت تشکلهای مردمی را دنبال میکنند، گفت:این مسئله جای تأسف دارد و باید اصلاح شود.
بطحایی تصریح کرد:با وجود این مشکلات، اقدامات مشخصی در حال انجام است که دو مورد مهم آن، کاهش موانع اداری و قانونی تا حد امکان، به طوری که تشکلها بتوانند با سرعت و سهولت بیشتری فعالیت کنند همچنین ایجاد شبکه و سامانه مشترک میان تشکلها برای به اشتراک گذاشتن تجربیات، درسآموختهها و راهکارهای رفع موانع، به گونهای که هر تشکل مجبور نباشد دوباره مسیرهای آزموده شده را طی کند.
وی با اشاره به تلاشهای معاونت مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور، خبر داد: شبکهای تحت عنوان «شتاب» (شبکه تشکلهای اجتماعی در بحران) به تصویب رسیده است که به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. این شبکه، ائتلافی از تشکلهای مختلف است که با هدف هماهنگی، آموزش و برگزاری مانورهای بحران در استانها و شهرستانها فعالیت خواهد کرد تا آمادگیهای مردمی در مواجهه با بحرانها افزایش یابد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت تقویت سازوکارهای مدیریت بحران و اهمیت تشکیل اتاق وضعیت اجتماعی، گفت:باید این روند با کارشناسی دقیق و با حوصله پیش برود تا بتوانیم راهکارهای مؤثری برای افزایش انسجام و مشارکت اجتماعی ارائه کنیم.