مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است که در شرایط فعلی ۴۰ درصد نیاز کشور در داخل تامین می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار صنعت نساجی سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزارتن پنبه نیاز دارد، درحالیکه تولید بیش از ۶۰ هزارتن نیست که براین اساس کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.

به گفته وی، سال گذشته ۱۰۳ هزارتن پنبه و ۴۰ هزارتن نخ وارد شد که امسال بدلیل شرایط خشکسالی باید رقم بیشتری پنبه وارد شود تا نیاز کشور را پوشش دهد.

کاویانی ادامه داد: در شرایط فعلی زراعت پنبه در استان های گلستان و مازندران از نظر کمی و کیفی مقرون به صرفه نیست که همین امر منجر به کاهش سطح زیرکشت پنبه و افزایش زراعت شالی شده است، از این رو انتظار می رود دولت حمایت از تولید داشته باشد تا عملکرد تولید افزایش یابد.

مدیرعامل صندوق پنبه سطح زیرکشت پنبه را ۸۰ تا ۸۵ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: برای تحقق خودکفایی پنبه در وهله نخست باید زراعت مقرون به صرفه باشد چراکه در صورت عدم صرفه اقتصادی، کشاورز رغبتی به تولید ندارد. این درحالی است که دولت برای واردات ۱۰۰ هزارتن پنبه ۲۰۰ میلیون دلار ارز به صنعت نساجی می دهد که اگر این رقم به تولید داخل اختصاص داده شود، امکان خودکفایی وجود دارد.

به گفته وی، برای تامین نیاز صنعت نساجی حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزارتن وش نیاز داریم که در شرایط فعلی با مشکلات قطعی برق سطح زیرکشت از ۸۰ هزارهکتار باید به ۲۰۰ هزارهکتار افزایش یابد.

کاویانی با بیان اینکه در شرایط فعلی ۴۰ درصد پنبه صنعت نساجی در داخل تولید و تامین می شود، گفت: با اعلام قیمت مناسب خرید تضمینی وش پنبه و افزایش سطح زیرکشت امکان تامین ۱۰۰ درصدی تولید پنبه در کشور وجود دارد. گفتنی است پتانسیل تولید ۵۰۰ هزارتن پنبه را دارا هستیم که براین اساس علاوه بر تامین نیاز ۱۰۰ درصدی صنعت نساجی، امکان صادرات به بازارهای هدف وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار