
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: در ایاممحرم و صفر پیک مصرف زعفران در کشور است و همواره چشم انداز ۲ ماهه سال نمی توان به کل سال تعمیم داد.
به گفته وی، جنگ ۱۲ روزه اثر خود را در بازارهای صادراتی گذاشت، اما چشم بازارهای دنیا بر ماست و هیچ کشوری قادر به تامین در این حد نیاز دنیا نیستند.
حسینی ادامه داد: اکنون به میزان کافی زعفران موجود است و هیچ کمبودی در عرضه نداریم، اما نیاز است مدیریت بازار در ایام محرم و صفر همزمان با پیک تقاضا اعمال شود تا سودجویان و دلالان نتوانند از این فرصت استفاده کنند.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه ایران با تولید بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا بزرگترین تولیدکننده محسوب می شود، افزود: زعفران تولیدی مطابق با تقاضا در بازار عرضه می شود و هیچ نیازی به ذخایر زعفران در کشور نیست.
وی با بیان اینکه ایران یک سوم ظرفیت و پتانسیل کشور زعفران تولید می کند، گفت: بنابر آمار سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن زعفران در کشور تولید می شود، درحالیکه با ۱۲۰ هزارهکتار سطح زیرکشت باید بالای هزارتن زعفران تولید کنیم و برای این میزان هزینه کارگری، نهاده و منابع آبی مصرف می کنیم، اما متاسفانه ضعف در آموزش موجب شده تا کمتر از این رقم باشد.
حسینی با تاکید بر افزایش عملکرد در واحد سطح تصریح کرد: زعفران محصول کم آب است که نیاز آبی کمی دارد و نمی توان گفت وقتی خشکسالی است دیگر زعفران تولید نمی شود، حال اینکه خشکسالی تاثیر در درآمد کشاورزان دارد نمی توان انکار کرد؛ بنابراین تولید باید اقتصادی باشد.
این مقام مسئول حداقل قیمت هرکیلو زعفران ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان و حداکثر ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.