مدیر کل صنعت، معدن و تجارت قزوین با اشاره به وجود ۱۶۵ معدن فعال و ۱۳۶ معدن غیرفعال در استان گفت: ۱۲ درصد معادن در آبیک، ۴۲ درصد در آوج، ۴ درصد در البرز، ۱۴ درصد در تاکستان، ۳۷ درصد در قزوین و ۱۹ درصد در بویین‌زهرا قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران قزوین - محسن رستمی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قزوین در شورای معادن استان قزوین گفت: معادن دارای پروانه بهره‌برداری قزوین شامل ۸۶ معدن خلوط کوهی، ۵۶ معدن سنگ لاشه، ۲۶ معدن آهک و گچ، ۱۹ معدن سنگ‌های تزیینی، ۹۲ معدن خاک صنعتی و سیلیس و ۳۰ معدن نیز مواد فلزی دارای مجوز تشکیل می‌دهند.

وی در خصوص معادن غیرفعال نیز خاطرنشان کرد: ۴۸ معدن مخلوط کوهی، ۲۱ معدن سنگ لاشه، هشت معدن آهک و گچ، ۱۴ معدن سنگ‌های تزیینی، ۴۹ معدن خاک صنعتی و سیلیس و ۹ معدن مواد معدنی فلزی قزوین نیز غیرفعال می‌باشند.

رستمی با انتقاد از روند ابطال مجوز معادن غیرفعال، یادآور شد: شورای معادن استان به ابطال مجوز برخی معادن غیرفعال رای داده است، اما افراد با رفتن به دیوان عدالت اداری از ابطال آن جلوگیری کرده و ماده ۲۰ قانون معادن نیز نتوانسته این فضا را اصلاح کند.

این مسئول به فعال شدن پنج معدن راکد در استان طی سال جاری اشاره کرد و افزود: امروز تنها افرادی می‌توانند در حوزه معادن مجوز فعالیت دریافت کنند که دارای تحصیلات مرتبط با معدن باشند، ضمن اینکه ۹ نشست با معدن داران غیرفعال استان برگزار کرده‌ایم و تمام موارد لازم نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به ۶۰۰ میلیون تن ظرفیت ذخایر معادن استان قزوین، خاطرنشان کرد: میزان استخراج سالانه معادن استان ۱۲ میلیون تن است، اما ۶ میلیون تن از آنها برداشت می‌شود.

رستمی همچنین به ۱۵۰ باسکول در معادن استان اشاره کرد و ادامه داد: برخی از معادن ما دارای واحد‌های بهره‌برداری، از جمله معدن سرب و روی بویین زهرا و یا مس طارم سفلی نیز هستند.

وی یادآور شد: قزوین از نظر تعداد معادن نسبت به وسعت خود، رتبه نخست کشور را داراست، اما متاسفانه بخش معدن این اداره کل با کمبود نیرو و کارشناس مواجه است.

بخش معادن استان قزوین ۲ هزار فرصت شغلی را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.