وزیر خارجه اسبق آمریکا مدعی است موضع تهاجمی ترامپ علیه پوتین «نقطه عطف» در جنگ روسیه و اوکراین است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا، این هفته در مورد اولتیماتوم ترامپ به روسیه اظهارنظر کرد و آن را «نقطه عطفی» در تلاش‌های صلح برای جنگ بیش از سه ساله اوکراین توصیف نمود. 

رایس روز پنجشنبه در پنلی با مجریگری آندریا میچل از ان‌بی‌سی در «فوروم امنیتی آسپن» در کلرادو گفت:  «هفته گذشته یک نقطه عطف بود. به نظر من بهترین خبری که می‌توانیم به مردم اوکراین بدهیم این است که آمریکا و اروپا بالاخره بر سر این ایده متحد شده‌اند که [رئیس‌جمهور روسیه] ولادیمیر پوتین با حرف متوقف نخواهد شد. او تنها در صورتی دست از پیشروی برمی‌دارد که باور کند دیگر نمی‌تواند جلوتر برود یا پیروزی بیشتری به دست آورد.» 

رایس در این نشست اعمال تحریم‌های ثانویه را چالش‌برانگیز خواند و به متحدان کلیدی روسیه مانند چین و هند اشاره کرد، اما گفت کرملین احتمالاً همچنان تحت فشار قرار خواهد گرفت. 

او توضیح داد: «اگر شما چین باشید… با اقتصادی که وضعیت مطلوبی ندارد… یا هند که واقعاً نمی‌خواهد در سمت اشتباه این ماجرا قرار بگیرد، شاید به این فکر کنید که آیا نفت ارزان‌قیمت روسیه واقعاً به صرفه است.»  

رایس روز پنجشنبه از دولت بایدن به دلیل تأخیر در ارسال تسلیحات به اوکراین پس از حمله روسیه در ۲۰۲۲ انتقاد کرد. 

او گفت: «اگر آمریکا از همان ابتدا، زمانی که روس‌ها در موضع ضعف بودند، «همه چیز» را به اوکراین داده بود، اوکراین می‌توانست به طور قطعی جنگ را ببرد.» 

این تحلیل رایس چند روز پس از آن مطرح شد که ترامپ اعلام کرد در صورت عدم توافق کرملین برای آتش‌بس با اوکراین در «۵۰ روز آینده»، آمریکا تحریم‌های «شدیدی» علیه روسیه اعمال خواهد کرد. او همچنین از امکان اعمال تعرفه‌های ثانویه تا سقف ۱۰۰ درصد بر واردات نفت و گاز از روسیه توسط سایر کشور‌ها خبر داد. 

ترامپ در ۱۴ ژوئیه در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو در کاخ سفید گفت: «ما از [روسیه] بسیار بسیار ناراضی هستیم و اگر ظرف حدود ۵۰ روز به توافق نرسیم، تعرفه‌های بسیار شدیدی اعمال خواهیم کرد.» 

واکنش سناتور‌های آمریکایی

این اقدام پس از فشار‌های سیاستمداران تندروی کنگره، از جمله لیندسی گراهام (جمهوری‌خواه) و ریچارد بلومنتال (دموکرات)، صورت گرفت که پیش‌تر لایحه دوحزبی برای تشدید تحریم‌ها علیه دولت پوتین ارائه کرده بودند. این دو سناتور از موضع سخت‌تر ترامپ علیه روسیه استقبال کردند. 

ترامپ در هفته‌های اخیر بار‌ها از عدم پیشرفت در مذاکرات صلح ابراز ناامیدی کرده است. او در دوران تبلیغات انتخاباتی خود قول داد به سرعت جنگ را پایان دهد، اما اخیراً پذیرفته که این کار دشوارتر از انچه فکر می کرد، بوده است.

علیرغم اولتیماتوم اخیر، روسیه هیچ نشانه‌ای از کاهش عملیات نظامی خود نشان نداده است. 

دولت ترامپ اوایل این ماه موافقت کرد تسلیحات بیشتری را برای دفاع اوکراین در برابر حملات روسیه ارسال کند. این تصمیم پس از توقف موقت برخی انتقالات تسلیحاتی توسط پنتاگون به دلیل بررسی ذخایر نظامی آمریکا اتخاذ شد. 

ترامپ همچنین اخیراً اعلام کرد آمریکا موشک‌های پاتریوت به کی‌یف تحویل خواهد داد و ناتو بخش عمده هزینه‌های حمل تسلیحات را متقبل خواهد شد. 

به نظر می‌رسد موضع تهاجمی ترامپ علیه پوتین و تهدید به تحریم‌های گسترده، تلاش جدیدی برای وادار کردن کرملین به مذاکره است، اما آیا این استراتژی نتیجه‌بخش خواهد بود؟ پاسخ این سؤال به واکنش پوتین و متحدانش بستگی دارد.

منبع: ام اس ان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار