
باشگاه خبرنگاران جوان - حسینعلی امیری استاندار فارس از همکاری شرکت برق منطقهای فارس و مشارکت بخش خصوصی برای توسعه تولید و انتقال برق خورشیدی یک هزار مگاواتی در مناطق مختلف این استان تقدیر کرد و گفت: یک هزار مگاوات برق رقم قابل توجهی است که ظرفیت تولید آن در شهرستانهای مختلف با مشارکت بخش خصوصی ایجاد میشود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه ویژگی کار با بخش خصوصی این است که شرکتهای بخش خصوصی سریع پای کار میآیند و طرح کلید میخورد اضافه کرد: برآورد ما این است که این طرح تا اواسط تابستان سال آینده به بهره برداری برسد و استان فارس و شبکه سراسری از مزایای تولید این انرژی خورشیدی بهرهمند شوند.
امیری همچنین با بیان اینکه توسعه نیروگاههای انرژی خورشیدی مزایای متعددی دارد ادامه داد: کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، صرفهجویی در هزینهها و ایجاد اشتغال از جمله این مزایا است. این نیروگاهها با استفاده از منبعی تجدیدپذیر و پاک، به پایداری انرژی و کاهش تغییرات آب و هوایی کمک میکنند.
یداله حقیقی مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس هم با تقدیر از پیگیریهای استاندار فارس و مدیران استانداری اظهار داشت: ۱۵۰۰ هکتار زمین در این طرح مورد نیاز است که تاکنون ۵۰۰ هکتار زمین تامین شده و برای تامین مابقی اراضی نیز پیگیریها در حال انجام است، این طرح به دو صورت قابل اجرا است که بصورت تجمیعی و یا بصورت پراکنده در شهرستانهای مختلف ظرفیتهای آن در حال ارزیابی است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس در ادامه با بیان اینکه این نیروگاهها از سه مگاوات ظرفیت و استعداد اتصال به شبکه و انتقال برق تولیدی تا یک هزار مگاوات را دارند و شهرستانهای مختلف استان فارس و ظرفیتها و استعدادها در این عرصه شناسایی شده است، اقلید و اباده بیشترین ظرفیت نصب نیروگاه خورشیدی در استان فارس دارند، لامرد و لارستان داراب، کازرون، نی ریز و سعادت شهر نیز بیشترین استعداد را دارند که همه ظرفیتها دراین شهرستانها به سرمایه گذار معرفی شده است.
حقیقی، حجم سرمایه اولیه مورد نیاز دراین طرح را یک میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: ظرفیت موجود در حال بهره برداری نیروگاه خورشیدی در استان فارس ۱۰۰ مگاوات است و بر اساس پیش بینیها فارس ظرفیت تولید ۵ هزار مگاوات انرژی خورشیدی دارد.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی با تولید برق از انرژی خورشید، وابستگی به سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز را کاهش میدهند اضافه کرد: این امر به حفظ منابع محدود و کاهش خطرات ناشی از استخراج و حمل و نقل سوختهای فسیلی کمک میکند. نیروگاههای خورشیدی همچنین در فرآیند تولید برق، هیچ گونه آلایندهای تولید نمیکنند و به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا کمک میکنند. اگرچه هزینه اولیه نصب نیروگاههای خورشیدی ممکن است بالا باشد، اما در بلندمدت، هزینههای تولید برق به طور قابل توجهی کاهش مییابد و این امر به صرفهجویی در هزینههای انرژی منجر میشود.
منبع: روابط عمومی شرکت برق منطقهای فارس