رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد گفت: شهرکرد هم اکنون در آستانه کسب عنوان «شهر جهانی نمد» قرار دارد که می‌تواند تأثیرات مثبتی بر صنعتگران و اقتصاد محلی داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان، نگار شیخ پور ـ اکبر ایازی اظهار کرد: طی ۲۰ سال گذشته، مطالعه‌ای گسترده در حوزه آمایش سرزمین چهارمحال‌وبختیاری انجام شد که دو صنعت دامپروری و بهره‌برداری از منابع طبیعی به عنوان شاخص‌ترین مزیت‌های نسبی این استان شناخته شده‌اند.

وی افزود: یکی از زنجیره‌های کلیدی در این دو صنعت، تولید پشم و سپس هنر نمدمالی است که ریشه‌ای عمیق در فرهنگ و زندگی سنتی این منطقه دارد، در خرداد ۱۳۹۰، نمدمالی چهارمحال‌وبختیاری به عنوان یک میراث ناملموس ملی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد گفت: در یازدهم تیر ۱۳۹۷، شورای راهبردی انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی صنایع دستی، شهرکرد را به عنوان «شهر ملی نمد» تأیید و تصویب کرد، این عنوان زمینه‌ساز تقویت صنایع دستی و حفظ هویت فرهنگی در منطقه است.

ایازی با اشاره به اینکه شهرکرد با تولید باکیفیت نمد، توانسته است توجه بازار‌های داخلی و بین‌المللی را به خود جلب کند، اظهار کرد: برگزاری سالیانه جشنواره صنایع دستی در این منطقه، بستری مناسب برای معرفی تولیدات نمد و ثبت برند جهانی شهرکرد است.

وی با بیان اینکه شهرکرد هم اکنون در آستانه کسب عنوان «شهر جهانی نمد» قرار دارد که می‌تواند تأثیرات مثبتی بر صنعتگران و اقتصاد محلی داشته باشد، ادامه داد: شهرکرد با بیش از ۱۲۰ استادکار فعال و کارگاه‌های سنتی، صنعتی و خانگی، به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی صنایع دستی ایران شناخته می‌شود. 

ایازی اضافه کرد: در این راستا، زنان و جوانان نقش مؤثرتری در تولید و مدیریت کارگاه‌ها پیدا می‌کنند و هنر به عاملی برای تقویت هویت اجتماعی تبدیل می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، تجلیل از هنر نمدمالی، ارتقای خلاقیت و معرفی ظرفیت‌های شهرکرد در سطح ملی و جهانی است، این رویداد می‌تواند به افزایش گردشگری و رونق اقتصادی در استان نیز کمک کند.

وی گفت: اگر این مسیر با سیاست‌گذاری صحیح فرهنگی و حمایت‌های تخصصی تداوم پیدا کند، شهرکرد نه‌تنها در نقش یک شهر جهانی ثبت خواهد شد، بلکه به نقطه مرجع هنر دست ایرانی در سطح جهان نیز تبدیل می‌شود.

ایازی تاکید کرد: این رویداد به تحریک ظرفیت‌های گردشگری کمک می‌کند و با هم‌افزایی با جاذبه‌هایی همچون مسیرگردشگری فرهنگ و هنر شهرکرد، می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگر ایفا کند، این تعامل به افزایش ورود گردشگران منجر و به رونق گردشگری شهری و رشد خدمات اقامتی و پذیرایی در استان کمک می‌کند.

وی اضافه کرد: برگزاری این جشنواره‌ها به عنوان یک عامل کلیدی در توسعه صنایع دستی و گردشگری شهرکرد عمل می‌کند و می‌تواند به معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری این شهر در سطح ملی و بین‌المللی کمک کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.