
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - در راستای چشمانداز توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، شیراز این روزها شاهد آغاز و بهرهبرداری پروژههای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی در قالب چهلونهمین جهش عمرانی خود است؛ پروژههایی که میتوانند افق تازهای از هویت و زیست شهری را در این کلانشهر رقم بزنند.
عملیات اجرایی پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدمات شهری در چهلونهمین گام از جهش عمرانی کلانشهر شیراز با اعتباری بالغ بر ۴۴۰۰ میلیارد تومان آغاز شده یا به بهرهبرداری میرسد.
موزه شهر و باغموزه هنر؛ نماد احیای هویت فرهنگی شیراز
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز گفت: پروژههای موزه شهر (بلدیه)، باغموزه هنر و پل زندگی در چهلونهمین گام از جهش عمرانی کلانشهر شیراز، بهعنوان پروژههای شاخص به بهرهبرداری خواهد رسید.
محمد امین، پروژه موزه شهر با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان را نتیجه تلاش و اهتمام جدی معاونتهای مرتبط در شهرداری، بهویژه معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و معاونت فنی و عمرانی دانست.
او از بهرهبرداری فاز نخست موزه بلدیه در ساختمان مرکزی سابق شهرداری تا پایان هفته جاری خبر داد و تأکید کرد: اجرای این پروژه فاخر شهری بدون واگذاری و با مشارکت مستقیم و فعال حوزههای مختلف شهرداری محقق شده است.
معاون شهردار شیراز اظهار داشت: با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز بهمنظور کاهش هزینهها، تسهیل در رفتوآمد شهروندان و تمرکز خدمات، مقرر شد مجموعه ساختمانهای شهرداری تجمیع شده و در قالب یک ساختمان متمرکز عمل کنند. در همین راستا، شهردار شیراز پیشقدم شد و ساختمان مرکزی شهرداری، که محل استقرار سکاندار ارشد مدیریت شهری و حوزههای ذیربط بود، تخلیه و با همت شهردار و تیم مدیریتی شهرداری شیراز، مستقیماً توسط شهرداری به کاربری فرهنگی اختصاص داده شد.
امین اضافه کرد: الگوهای متعددی در سطح ملی و بینالمللی برای ایجاد موزههای شهری بررسی شد و با توجه به اینکه شیراز همواره یکی از قطبهای فرهنگی کشور بوده و فقدان یک موزه شهری در آن محسوس بود، خوشبختانه با اهتمام جدی معاونتهای مرتبط در شهرداری، بهویژه معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و معاونت فنی و عمرانی، فاز نخست موزه بلدیه آماده بهرهبرداری شده و تا حداکثر پایان هفته جاری افتتاح خواهد شد.
او افزود: فاز دوم موزه، که شامل طبقه دوم و محوطه آن است، نیز در حال برنامهریزی و اجرا بوده و امیدواریم تا یادروز حافظ در مهرماه به بهرهبرداری برسد.
«باغموزه هنر» و «پل زندگی» کلنگزنی میشوند
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز همچنین از آغاز عملیات اجرایی دو پروژه مهم فرهنگی و اجتماعی این شهر تا پایان هفته جاری خبر داد و گفت: این پروژهها شامل باغموزه هنر و پل زندگی هستند که بهعنوان بخشهایی از طرح جامع «مسیر زندگی» در حال برنامهریزی و اجرا هستند.
به گفته امین، هدف اصلی طرح مسیر زندگی، ایجاد پیوند میان عناصر طبیعی شهر شیراز، احیای باغات قصردشت و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است. این مسیر فرهنگی و اجتماعی شامل بخشهایی همچون باغموزه هنر، پل زندگی، پیادهراهها، فضاهای فرهنگی و اجتماعی و مکانهایی برای فعالیتهای ورزشی و تفریحی خواهد بود.
احیای باغات تاریخی با پروژه «باغموزه هنر»
معاون شهردار شیراز عنوان کرد: پروژه باغموزه هنر در منطقه یک شهرداری شیراز (قصردشت) و در انتهای کوچه ۳۰ عبدالملکی احداث خواهد شد. این طرح با هدف احیای باغات قصردشت و جلوگیری از تصرفات غیرمجاز اجرا میشود.
او افزود: زمین این پروژه ۱۸ هکتار وسعت دارد و در سه طبقه طراحی شده است. طبقه زیرزمین با مساحت ۴۰۰۰ متر مربع، شامل گالری هنر، موزه و تئاتر روباز خواهد بود. طبقه همکف نیز با کاربریهایی نظیر کتابخانه، کافه، کتابفروشی و گالری هنر در همان مساحت احداث میشود. هزینه اجرای این پروژه، ۱۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
«پل زندگی»؛ پیونددهنده دوسوی بلوار چمران
امین با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه منحصربهفرد پل زندگی عنوان کرد: پروژه پل زندگی، دیگر بخش کلیدی طرح مسیر زندگی، در مجاورت باغموزه هنر واقع شده و نقش محوری در اتصال باغات قصردشت با باغات ضلع شمالی بلوار شهید چمران را ایفا میکند. این پل بر روی رودخانهای احداث میشود که دو سوی شمال و جنوب بلوار چمران را از یکدیگر جدا کرده و هدف آن، ایجاد ارتباط پیوسته بین بلوار شهید چمران و بام سبز شیراز است.
معاون شهردار شیراز تأکید کرد: طرح مسیر زندگی از چهار ورودی مختلف آغاز میشود و از مجموعه باغات قصردشت عبور کرده تا بام سبز شیراز امتداد مییابد. این مسیر بهعنوان یک شبکه ارتباطی توسعهپذیر و چندمنظوره طراحی شده و قرار است در کنار کارکردهای عبورومرور، بستر مناسبی را برای تعاملات فرهنگی، اجتماعی و زیستمحیطی شهروندان فراهم کند؛ بنابراین گزارش، پروژههای جدید عمرانی، فرهنگی و زیستمحیطی شهرداری شیراز با محوریت احیای هویت تاریخی و ارتقای کیفیت زندگی، نه تنها سیمای شهر را دگرگون میکند بلکه افق تازهای از همزیستی فرهنگ، تاریخ و طبیعت را پیش روی شهروندان میگشاید. کلانشهر شیراز با حرکتی شتابان در مسیر توسعه متوازن، فصل جدیدی را در دفتر هویت شهری خود رقم میزند؛ فصلی که امید به آیندهای روشنتر را بیش از پیش در دل شهروندان مینشاند.