وزیر صمت گفت:در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه، ۱.۳ میلیون تن کالا از گمرکات خارج شد و امیدواریم بتوانیم برای این وضعیت راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنیم و از کار جا نمانیم.

باشگاه‌ خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - سید محمد اتابک وزیر صمت در نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران با قدردانی از تلاش نیروهای مسلح در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه گفت: کشور در شرایطی قرار گرفت که پیش بینی تمام کسانی که‌ برنامه ریزی کرده بودند یک پاشش و از بین بردن کشور و تجزیه آنی و سقوط بود اما در این شرایط از نیروهای مسلح تشکر میکنم و از طرف دیگر همدلی و همیاری مردم نقش بسیار موثری در این زمینه داشته است.

وی ادامه داد: در این وضعیت همه اصناف و اتاق ها و هیئت امنای بازار و فروشگاه ها و اصناف و خرد کلان شرکت کردند  بسیاری از از اصناف در  این دوره بودند که شرایط آنها مطلوب نبود نتیجه این همیاری آن شد که ایران یک رتبه قابل توجه در منطقه و جهان به دست آورد.

اتابک با بیان اینکه  شرایطی که ما در آن قرار گرفتیم واقعاً بحرانی بود و پیش‌بینی‌های امام از کسانی که این برنامه‌ریزی را کرده بودند، نشان می‌داد که آنها در حال تلاش برای نابودی کشور هستند گفت:  همه اسناد اتاق‌ها، هیئت امنای بازار، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اصناف کلان و همچنین شرکت‌های بسیاری از کارخانجات نشان می‌دهد که در شرایط سختی قرار داشتند که واقعاً قابل تقدیر است. 

وزیر صمت اظهار کرد: این اصناف در شرایط خطرناک نیز اقدام کردند و نتیجه‌اش این است که امروز ما اینجا ایستاده‌ایم و می‌توانم بگویم که ایران در یک مرتبه‌ای نه تنها برای کشورهای اسلامی بلکه برای تمام کشورهایی که در این دوران شاهد منشی و نسل‌کشی رژیم غاصب صهیونیستی بودند، جایگاه بهتری در دنیا پیدا کرده است.

اتابک با بیان اینکه امیدوارم این وضعیت به سمت بهتری هدایت شود و کشور را به روال عادی بازگردانیم تا تولید و چرخه اقتصاد با همه مشکلاتی که وجود دارد، در شرایط بهتری ادامه یابد افزود: التهاب‌هایی که امروز در کارخانجات و تولیدات مختلف می‌بینید، بخشی از شرایط طبیعی است. باید به یاد داشته باشیم که در حین جنگ، ۱.۳ میلیون تن کالا از گمرکات خارج شد و امیدواریم بتوانیم برای این وضعیت راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنیم و از کار جا نمانیم.

وزیر صمت توضیح داد: ما بسته‌های حمایتی را قابل تمدید می‌بینیم و حتماً از  حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران  خواهش می‌کنم که پیگیری کنند.

وی ادامه داد: من هم خواهم کوشید تا این موضوع را تمدید کنیم، چرا که در ابلاغ این دو مطلب باید زودتر اقدامات لازم انجام شود تا به استانداران ابلاغ گردد و دیگر دستگاه‌ها نیز در این مورد همکاری لازم را داشته باشند. 

وی با بیان اینکه همچنین از وزیر اقتصاد خواهش کردم که به دستگاه‌های نظیر بانک‌ها و غیره دستوراتی جهت اقدام سریع‌تری در این زمینه صادر کنند افزود: حتما پیگیری خواهیم کرد تا تعویق‌های پیش آمده در شیراز و دیگر موارد را پیگیری نماییم. همچنین، در خصوص بسته‌های حمایتی ماشین‌آلات، آقای ثقفی نکاتی را فرمودند که باید آن را عملیاتی کنیم و امکان تمدید آن را بررسی کنیم. 

وی افزود: تخلیه گمرکات نیز بخشی از بسته حمایتی است که در نظر داریم و امیدوارم این موضوع به سرعت پیش برود. باید درباره خط تولید ماشین‌آلات نیز بحث‌های لازم را انجام دهیم. 

اتابک اظهار داشت: ما توافقی برای تأمین ماشین‌آلات از کشور ثالث داریم؛ دو خط مختلف را در نظر داریم که ممکن است فرآیند رفت و برگشت آنها طولانی‌تر از معمول باشد. اما ما باید برای تولید داروها نیز اقدامات لازم را پیگیری کنیم. آخرین آمارها نشان می‌دهند که حجم مشکلات قابل بررسی هستند.

او بیان کرد: بسیاری از پرسش‌ها درباره این موضوع مطرح شده است که چرا نرخ ارز و نرخ گمرک متفاوت شده است. ما این موارد را محاسبه کرده‌ایم و متوجه شدیم که تغییرات در حق گمرکی نه به شکل یک افزایش ناگهانی و نه کاهش چشمگیر بوده است. افزایش معقولی وجود دارد و به‌طور خاص نباید فراموش کنیم که بعضی از ما واردات بدون انتقال ارز را ارتقا داده‌ایم. 

اتابک اظهار کرد: در برخی موارد که مربوط به کشور ماست، وضعیت جاری را پیگیری می‌کنیم. بعضی از دوستان مدارکی ارائه کرده‌اند که نشان‌دهنده تغییرات در روندهای منطقی هستند. ما باید توجه داشته باشیم که این انتقال از طرف بانک مرکزی جهت اتاق مبادله دوم کافی نیست و باید گسترش یابد. 

وی یادآور شد: در خصوص صنعت آب، آقای دکتر زاده هم باید این دوره را رعایت کنند. از آنجایی که ما گزینه‌ای برای قراردادها از دستگاه‌های اجرایی داریم، بندهایی که با دستگاه‌ها بسته می‌شود، نباید حذف شوند. لازم است که یک سقف و محدودیت برای این قراردادها در نظر بگیریم؛ اما باید حتماً بر روی این گزینه‌ها کار شود.

اتابک تصریح کرد: پکیج‌های فعلی که در صنایع استفاده می‌شوند، باید در شرایط کنونی تسریع گردند. اخیراً البرز اشاره کرد که بخشی از بخشنامه‌ها به سمت بالا نرفته است. ما باید رسوب کالا در بندرعباس را بررسی کنیم و بایستی اقداماتی برای حذف محدودیت‌ها در گمرک انجام شود. الان ۱۹۰ کالا ثبت شده است.

وزیر صمت اظهار داشت: سال گذشته، در مورد اعتبارات ۹۰ درصد صحبت کردیم که به جایی نرسیده بود، اما الان گمرک باید اعتبار بانکی را قبول کند. اگر اعتبار به خود صادرکننده‌ها و واردکننده‌ها باشد، گمرک این اختیار را دارد که اعتبار را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد و این امر در حال حاضر در حال انجام است. این بخشنامه نیز ابلاغ شده است، اگرچه رئیس گمرک هنوز ابلاغ نکرده است. به همین دلیل از وزیر اقتصاد خواستیم که این موضوع را پیگیری کند.

وی افزود: در رابطه با کامیونداران هم، تمامی موارد سر جای خود و همکاری قابل تقدیر است. در اولین روز، یعنی بیست و سوم، کامیون‌ها همکاری کامل برای تسهیل صادرات داشتند. گرچه حذف عوارض صادراتی پروسه‌ای است که خارج از اختیار وزارتخانه قرار دارد، من اعتقاد دارم که باید از طریق تعرفه‌ها اقدام کنیم. 

وی افزود: در بورس کالا نیز دیروز با انجمن صحبت کردیم و نگرانی‌هایی مبنی بر اینکه عرضه ممکن است گران باشد، مطرح شد. ما باید از این شرایط در بازار فاصله بگیریم و امیدواریم که به زودی وضعیت بهتری حاصل شود. 

وی با بیان اینکه  در خصوص طرح‌های صادراتی، شما باید بازنگری کرده و اجازه صادرات به برخی محصولات را بدهید گفت: ممکن است مصرف داخلی طول بکشد، اما این کار ضروری است. من با دیوار هم صحبت کرده‌ام و آنها تصمیم دارند که این کار را به صورت قسطی انجام دهند. 

 وزیر صمت  یادآور شد: رئیس شورای عالی معادن در هیئت دولت به ما قول داده‌اند که مواردی را در نظر بگیریم، و ما باید بر این اساس عمل کنیم. برخی از دوستان ممکن است در جریان این امور نبوده باشند. من به شما اطمینان می‌دهم که اختیارات کافی در استان‌ها وجود دارد و دیگر نیازی به استعلام از مرکز نیست.

 

برچسب ها: واردات کالا ، کالا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار