در طرح نشان دار کردن مالیات، پارسال ۱۰۴ میلیارد تومان از مالیات‌ها با انتخاب خود مودیان به طرح‌های توسعه‌ای خراسان جنوبی هدایت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - کریم‌دادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: طرح نشان دار کردن مالیات با هدف مردمی‌سازی نظام مالیاتی، ارتقاء فرهنگ مالیات و شفاف‌سازی مصرف اجرا می‌شود؛ این طرح پارسال با شناسایی اشخاص حقیقیِ مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم آغاز شد که در آن مودیان مالیاتی می‌توانستند محل هزینه شدن مالیات خود را انتخاب کنند.

او افزود: پارسال در مجموع ۲۶ طرح با اعتبار مورد نیاز ۱۹۲ میلیارد تومان شناسایی شد که مودیان مالیاتی استان با مشارکت ۵۴ درصدی خود، معادل ۱۰۴ میلیارد تومان از این اعتبار را تأمین کردند؛ این مشارکت توسط ۵ هزار و ۲۴۱ مودی مالیاتی صورت گرفت و منجر به تأمین اعتبار ۱۰۰ درصدی برای ۱۱ طرح شد.

کریم‌دادی بیان کرد: در این میان، مهم‌ترین طرح، پروژه آبرسانی بود که ۷۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داشت و با مشارکت ۲ هزار و ۱۳۲ مودی مالیاتی، معادل ۵۶ درصد از اعتبار مورد نیاز، یعنی ۴۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان آن تأمین شد.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: طرح‌های بعدی در حوزه صنعت و معدن، شامل توسعه شهرک‌های صنعتی و کمک به صنایع، با نیاز به ۴۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار، توانستند با مشارکت هزار و ۷۲۸ مودی مالیاتی، ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان معادل ۶۸ درصد اعتبار را جذب کنند.


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: در بخش آموزش و پرورش نیز بخشی از هزینه‌های احداث ۳ مدرسه تأمین شد؛ همچنین در حوزه آموزش عالی، احداث پارک فناوری در مرکز استان با ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز، با مشارکت ۵۲۱ مودی مالیاتی، ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معادل ۶۰ درصد اعتبار جذب شد؛ برای احداث پارک علم و فناوری نیز با وجود نیاز به ۲۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار، با مشارکت ۲۳۴ مودی، ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معادل ۲۷ درصد تأمین شد.

کریم‌دادی تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل، برای احداث راه و رفع نقاط حادثه‌خیز در سطح استان، ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز بود که ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان با مشارکت ۲۰۲ مودی مالیاتی معادل ۲۳ درصد تأمین اعتبار شد.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهار کرد: در حوزه توسعه و خدمات شهری و روستایی، از ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز، با مشارکت ۲۲۴ مودی، ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان معادل ۷۲ درصد محقق شد.

او گفت: در حوزه فرهنگ، هنر و گردشگری نیز از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز، تمام این مبلغ به طور کامل توسط ۱۸۲ مودی مالیاتی تأمین اعتبار شد.

کریم‌دادی با اشاره به اجرای مجدد این طرح برای دومین سال متوالی افزود: امسال ۲۷ طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه با اعتبار مورد نیاز ۴۰۸ میلیارد تومان مشخص شده است؛ مودیان مالیاتی، اعم از اشخاص حقیقی و مشمولین تبصره ماده ۱۰۰، می‌توانند محل هزینه کرد مالیات خود را از میان این طرح‌ها انتخاب کنند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: عمده این طرح‌ها شامل دو طرح در حوزه آب، کشاورزی و محیط زیست با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان، دو طرح در امور فرهنگی، گردشگری و ورزش با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان، دو طرح در حوزه آموزش عالی با ۵۵ میلیارد تومان، ۱۲ طرح در حوزه آموزش و پرورش با ۶۳ میلیارد تومان، یک طرح در حوزه انرژی با ۱۰ میلیارد تومان، سه طرح در حوزه حمل و نقل و احداث راه با ۱۰۰ میلیارد تومان و پنج طرح در حوزه عمومی قضایی، دفاعی و امنیتی با ۴۵ میلیارد تومان است.

او با اشاره به اینکه این ۲۷ طرح بر اساس اولویت‌ها، شرایط و پیشرفت طرح‌ها انتخاب شده‌اند، مزایای این طرح را شامل افزایش شفافیت مالیات پرداختی، مشارکت بیشتر مودیان مالیاتی، بهبود انطباق مالیاتی، توسعه هدفمند و متوازن در استان و فرهنگ‌سازی مالیاتی با مشارکت مردمی دانست و ادامه داد: این رویکرد باعث شده تا منابع مالیاتی به سمت توسعه زیرساخت‌های ضروری استان هدایت شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.