معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با بیان اینکه واردات برنج های خارجی با نظارت دقیق دولت به میزان مورد نیاز انجام می شود، گفت: قیمت بازار برنج های داخلی نیز بر اساس قیمت تمام شده و سود منطقی تولیدکنندگان عرضه می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - مجید آنجفی معاون وزیر جهاد کشاورزی عصر روز سه شنبه در جلسه شورای کشاورزی که با حضور فعالان کشاورزان پیشرو در زراعت مازندران در ساری برگزار شد، افزود: لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت نیز فقط به خاطر شرایطی که کشور در تامین امنیت غذایی پیدا کرده است، عملیاتی شد.

وی در عین حال توضیح داد: اگر واردات برنج را در فصل برداشت داریم، اما حمایت از تولیدکنندگان و برنج داخلی با تمام قوا و بر اساس برنامه‌ریزی و با نظارت دقیق دولت در حال انجام است.

آنجفی با ذکر این نکته که نظارت بر بازار برنج تولید داخل با تمام قوا در حال انجام است، تصریح کرد: قیمت عرضه برنج تولید داخل بر اساس قیمت پایه تمام شده و سود منطقی تولیدکنندگان خواهد بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این شالیکاران نگران بازار قیمت برنج نباشند، بیان داشت: پیش بینی‌های انجام شده نشان می‌دهد که سال زراعی درخشانی در تولید برنج داریم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد با توجه به تداوم خشکسالی و محدودیت منابع آبی امسال بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن برنج در کشور تولید شود.

آنجفی با اشاره به اینکه برنامه اجرای طرح جهش تولید برنج در دستور کار است تا بتوان پایداری تولید این محصول را در کشور حفظ کرد، افزود: در این طرح روش‌هایی، چون پروژه خشکه کاری برنج، توسعه مکانیزاسیون و بهبود تغذیه گیاهی همراه با انتقال یافته‌های نوین تحقیقاتی و علمی به کشاورزان در برخی مناطق استان‌های گلستان، مازندران و گیلان اجرا می‌شود تا علاوه بر کاهش مصرف آب، میزان تولید در واحد سطح نیز افزایش یابد.

بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران پیش‌بینی کرد که امسال با برداشت از سطح حدود ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار در استان، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شلتوک تولید شود.

برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

وی در ادامه به اهمیت بهره وری محصولات کشاورزی که در بین کشاورزان ضعیف است، اشاره کرد و توضیح داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که نهاده‌های کشاورزی بدون کیفیت و مقدار و اندازه تولید آن در کشور هنوز مناسب نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.