
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -کامرانی فرد، مدیر کل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان و با اشاره به فرارسیدن هفته ملی مهارت از ۳۱ تیر تا ۶ مرداد، گفت: این هفته فرصتی مغتنم برای تبیین آموزشهای مهارتی و معرفی ظرفیتهای گسترده حوزه مهارت در استان است.
او افزود: توسعه منابع انسانی، به ویژه از طریق مهارتآموزی، نقشی بسیار اثرگذار در توسعه اقتصادی ایفا میکند و تخمین زده میشود که حدود ۳۰ درصد از این توسعه از مسیر کسب مهارت صورت میگیرد.
کامرانی فرد بیان کرد: در همین راستا، در طول این هفته، در شهرستانها و در قالب میزهای خدمت در نمازهای جمعه، اطلاعات لازم در خصوص آموزشهای مهارتی به عموم مردم ارائه خواهد شد، چرا که ما یک نهاد آموزش موقت هستیم و هدفمان توانمندسازی جامعه است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: سه محور کلیدی تقاضامحوری، تنظیمگری و مشارکتجویی، اساس دستیابی به یک نظام مهارتآموزی عادلانه را تشکیل میدهند؛ در حوزه مشارکت، در حال حاضر کمتر از ۵۰ درصد از رشتههای آموزشی در مقطع متوسطه، به ویژه در قالب کاردانش و هنرستانها، با حوزه مهارتآموزی مرتبط هستند که سیاست ما بر افزایش این درصد استوار است. در سطح کلان نیز تفاهمنامههایی برای در اختیار قرار دادن زیرساختهای خود به مدارس منعقد شده تا توسعه مهارتهای آموزشی را با رویکرد مشارکتجویی در استان پیگیری کنیم.
او عنوان کرد: دورههای آموزشی متناسب با نیاز نوجوانان و جوانان استان تدوین و ارائه میشود؛ همچنین ما از ظرفیت بخش خصوصی برای آموزش نیروهای جویای کار بهره بردهایم؛ هم برای افراد کارجو و هم مهارتجو برنامهریزیهای جامعی صورت گرفته است.
کامرانی فردا تصریح کرد: در حوزه کارجویی، مراکز ما با استفاده از ظرفیت مراکز جوار صنعت، که بنگاههای اقتصادی با اخذ مجوز از ما در کنار خط تولید خود، حوزه آموزش را دنبال میکنند، و همچنین صنایع و اصناف در قالب آموزش در محیط کار واقعی، به تربیت نیروی ماهر برای صنایع میپردازند؛ در حال حاضر بیش از ۶۰۰ کارگاه آموزشی در سطح استان فعال هستند که جامعه هدف گستردهای را پوشش میدهند.
مدیر کل فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین، مرکز مهارتهای پیشرفته در مرکز استان پایهگذاری شده که در حال تجهیز است و پیشبینی میشود در شش ماهه دوم امسال به بهرهبرداری برسد؛ رشتههایی در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد رقومی نیز با مشارکت بخش خصوصی در حال پیگیری و تدوین هستیم.
او با اشاره به رویداد ملی مهارت، از ثبتنام برای مسابقات ملی مهارت خبر داد و گفت: این فرصت تا ۱۰ مرداد ماه برای افراد زیر ۲۱ سال و همچنین در حوزههای IT و مرتبط برای افراد زیر ۲۵ سال فراهم است.
کامرانی فرد اهداف این مسابقات را شامل ارتقای فرهنگ مهارتآموزی، معرفی استعدادهای برتر، تبادل تجربیات و کشف استعدادهای جدید عنوان کرد.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی افزود: همکاری با بنیاد ملی نخبگان در ۱۷ رشته شکل گرفته است تا فعالان این حوزه نیز جزو جامعه نخبگان محسوب شوند؛ همچنین، برگزیدگان در سطوح ملی و بینالمللی میتوانند بدون کنکور به تحصیل در یک رشته بپردازند و برای آنها کارت مربیگری و سهمیههای ویژهای در نظر گرفته شده است.
او با اشاره به افتخارات استان در سالهای گذشته، بیان کرد: در این نوع مسابقات، استان ما موفق به کسب ۶ مدال طلا، ۶ مدال نقره، ۹ برنز و بیش از ۳۰ مدالیون در ۲۸ رشته در مرحله کشوری شده است. همچنین، در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴، نمایندگانی از استان به مسابقات ملی مهارت در کشورهای آلمان و فرانسه اعزام شدهاند.
کامرانی فرد از همشهریان دعوت کرد تا در این رویداد ملی مهم شرکت کنند.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنان خود، بر توانمندسازی حوزه روستایی، عشایری و مرزی تأکید کرد و ادامه داد: این رویکرد با هدف گسترش عدالت اجتماعی، جلوگیری از مهاجرت بیرویه، تحقق پیشرفت فرهنگی و اجتماعی، افزایش نشاط و اصلاح سبک زندگی، و شناسایی و بهرهمندی از پتانسیلهای درونی در دستور کار قرار گرفته است.
او عنوان کرد: از آنجایی که برخی از کارگاههای ما ماهیت فنی و سخت دارند و امکان برگزاری آنها در همه روستاها وجود ندارد، نسبت به ایجاد خوابگاه کارآموزی در مرکز استان اقدام کردهایم تا روستاییان بتوانند برای گذراندن دورههای آموزشی به این مراکز مراجعه کنند.
کامرانی فرد تصریح کرد: پارسال ۱۸۲ دوره آموزشی با شرکت ۲۷۵۱ نفر در روستاها برگزار شد و امسال نیز تاکنون ۶۵ دوره آموزشی برای ۸۳۰ نفر از روستاییان و عشایر در محل سکونتشان برگزار شده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی همچنین به انجام سالانه نیازسنجی آموزشی اشاره کرد و از صنایع درخواست نمود تا نیاز خود به نیروی انسانی را برای ما ارسال کنند؛ ما در قالب دورههای آموزشی سفارشمحور، در کنار صنایع هستیم و نیروی ماهر مورد نیاز آنها را تربیت میکنیم.
او در پایان اظهار کرد: کارآموزانی که با هدف اشتغال در دورهها شرکت میکنند تا یک سال پس از فراغت، مورد پیگیری قرار میگیرند و در حال حاضر ۶۴ درصد از فراگیران مهارتی استان، منجر به اشتغال شدهاند.