
باشگاه خبرنگاران جوان - ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یاسوج اظهار داشت: ارتقای آموزش، توانمندسازی نیروی انسانی و حضور در بازارهای جهانی و نمایشگاههای بینالمللی، بستر مناسبی برای توسعه تجارت استان فراهم میکند.
وی بیان کرد: ایجاد نمایشگاههای دائمی و نقشآفرینی فعالتر اتاق بازرگانی با توجه به ظرفیتهای خوب این استان در حوزه افزایش حضور سرمایهگذاران و میزان صادرات نقش مهمی دارد.
شیخ با اشاره به ابلاغیههای حمایتی دولت گفت: در این ابلاغیهها، بهویژه در حوزه صنایع متأثر از جنگ تحمیلی۱۲ روزه، تسهیلات گمرکی، سرمایه در گردش، افزایش سهم اعتبارات و تأمین منابع مالی در نظر گرفته شده است که باید از سوی متولیان به جد پیگیری شود.
وی بر حمایت از راهاندازی شرکت حملونقل بزرگ، مخالفت با طرح ترانزیت و پیگیری لغو آن برنامهریزی برای حل مشکل قطعی برق صنایع برای رونق صادرات و توسعه اقتصادی قول مساعد داد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزایش سقف ثبت سفارشها، تسهیلات سرمایه در گردش، حمایت از تشکیل شرکتهای صادراتی و پیگیری مصوبات صنایع متأثر از جنگ را از برنامههای حمایتی از واحدهای تولید در کهگیلویه وبویراحمد اعلام کرد.
شیخ با تأکید بر توسعه فرهنگ کارآفرینی خانوادگی در استان گفت: کسبوکارهای خانوادگی امروزه در جهان به موفقیتهای چشمگیری رسیدهاند و نیاز است در کهگیلویه و بویراحمد یک شرکت بزرگ حملونقل برای حمایت از تولید کنندگان تأسیس شود.
وی بر ضرورت کار تیمی و الگوبرداری از تجربیات تاریخی تاکید کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در حوزههایی مانند گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی پروتئینی و گوشتی، و صنایع شیمیایی و پتروشیمی ظرفیتهای قابلتوجهی دارد که تلاش میشود این موانع با اولویتبندی برطرف شود.
شیخ همچنین بر اهمیت آموزش و ارتقای مهارتهای نیروی انسانی تأکید کرد و افزود: سازمان آموزش فنیوحرفهای میتواند با ارائه آموزشهای هدفمند، نقش مهمی در توانمندسازی نیروهای کار و تحقق ظرفیتهای بالقوه ایفا کند.
معاون وزیر صمت، نگهداشت منابع مالی در داخل استان را از دیگر موضوعات مهم دانست و تصریح کرد: شرکتها باید منابع خود را در بانکهای استانی سپردهگذاری کنند تا از این طریق، قدرت اقتصادی استان تقویت شود.
وی افزود: توسعه پایدار ایجاب میکند که منابع استانهایی با ظرفیت مالی بالا در استانهای محروم و دارای محدودیت بیشتر هزینه شود.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست با اشاره به حمایتهای مستمر معاونت صنایع عمومی وزارت صمت، بهویژه در پیگیری و اخذ مجوزهای سرمایهگذاری کلان در استان، از جمله پروژه پتروشیمی سوم گچساران، اظهار داشت:خروجی این واحد شامل محصولات راهبردی مانند پروپیلن و بوتادین است که در زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز جایگاهی کلیدی دارد.
امیر تیمور موسویان به رشد چشمگیر سرمایهگذاری صنعتی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ ظرفیت سرمایهگذاری صنعتی استان حدود یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که با حمایتهای وزارت صمت و بهویژه پس از صدور پروانه بهرهبرداری پتروشیمی گچساران، این رقم به ۳۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت، با احتساب سرمایه در گردش، مجموع سرمایهگذاری به بیش از ۵۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه توسعه صنعتی استان مبتنی بر آمایش سرزمینی، تصریح کرد: با شناسایی ظرفیتهای صنعتی، معدنی و تجاری در کلیه شهرستانهای استان، این اطلاعات به استانداری و مجمع نمایندگان اعلام شده است تا زمینه تصمیمگیری آگاهانه برای سرمایهگذاران فراهم شود.
موسویان به ظرفیت آب صنعتی استان اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب تخصیصی از سدهای موجود، مزیتی مهم برای توسعه صنایع و رقابت با دیگر استانهای کشور محسوب میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: جهتگیری اصلی استان در حوزه سرمایهگذاری، تمرکز بر توسعه صنایع پیشران با ارزش افزوده بالا و مصرف بهینه منابع آب و انرژی است و این رویکرد، بر پایه نیازهای منطقهای، الزامات توسعه پایدار و سیاستهای ملی طراحی شده است.
موسویان به چالشهای موجود در تأمین منابع مالی اشاره کرد و گفت: یکی از چالشهای جدی استان، سهم پایین از منابع سرمایهگذاری نسبت به استانهای بزرگتر مانند فارس و اصفهان است.
وی ادامه داد: در سال گذشته تقاضای ثبتشده برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ در سامانه «بهینیاب» افرون بر ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود، در حالیکه تنها ۲۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافت؛ یعنی کمتر از ۱۰ درصد نیاز استان تأمین شد.
موسویان تأکید کرد: این نبود توازن، نیازمند بازنگری جدی در فرآیند تخصیص منابع و توجه به واقعیتهای میدانی استان است تا بتوان سهم عادلانهتری از تسهیلات ملی را برای حمایت از تولید و سرمایهگذاری در استان جذب کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، با تأکید بر اهمیت ایجاد زنجیره ارزش در صنایع استان اظهار داشت: ما با تعریف زنجیره ارزش صنایع استان بصورت هدفمند و بهینه از این ظرفیتهای استفاده خواهد شد.